Interview: met Leanne, het fonkelende brein achter Wildthings Collectables

Leanne Jacometti is het brein achter Wildthings Collectables, een label met de mooiste sieraden. Het zijn stuk voor stuk eigenwijze, speelse juweeltjes die je wilt hebben. Laatst spraken wij Leanne op een event en we vonden haar verhaal erg inspirerend. In nog geen twee jaar tijd heeft ze een merk opgebouwd en alle vrijheid om te werken waar ze ook wil. Wij zijn benieuwd waar Leanne de inspiratie vandaan haalt en hoe het ondernemen haar bevalt.

Wanneer heb je Wildthings Collectables opgericht?
“Ik ben in 2016 gestart met Wildthings Collectables. Ik was dat jaar in Bali en heb daar de eerste collectie ontwikkeld en mee naar Nederland genomen. Eenmaal terug in Nederland heb ik mijn eigen webshop gelanceerd en ben ik bij de eerste winkeliers in Amsterdam langs gegaan om mijn sieraden te verkopen. Door alle enthousiaste reacties was het voor mij meteen duidelijk dat ik hier mee door wilde gaan. Nu, iets meer dan twee jaar verder, liggen de Wildthings sieraden door heel Europa en zelfs in Australië en Amerika.”
Wild things
Hoe belangrijk is reizen voor jou?
“Reizen is wat mij gelukkig maakt. De energie en blijdschap die je krijgt door nieuwe plekken te ontdekken en nieuwe ervaringen te beleven is door nisk anders te vervangen. Waar ik vroeger heel veel op pad was als “toerist” reis ik nu heel veel in combinatie met werk. Ze noemen dit ook wel de “working nomads”. Zo heb ik dit jaar in Bali, Kroatië, New-York en Londen gezeten. Het lokale leventje oppakken door daar bijvoorbeeld naar Yoga te gaan, te werken in cafés, andere working nomads te ontmoeten en natuurlijk een paar uur per dag ook de toerist uit te hangen. Ik ben super blij en dankbaar dat ik door Wildthings de vrijheid voor mezelf creëer om overal ter wereld te kunnen werken.”

Grootste bron van inspiratie? (stijlicoon)?
“Ik word geïnspireerd door fotografen van over heel de wereld. Zoals o.a. Brydie Mack ,Jason Lee Parry & Louis Fraga. De art direction en stijl die ze weten neer te zetten spreekt mij enorm aan.”

Leanne in drie woorden
“Positief, creatief & go-getter.”

Waar liep je tegenaan toen je je label startte?
“Zaken doen in een land 12.000 kilometer van Amsterdam vandaan geeft de nodige worstelingen en problemen. Ik deed alles voor de eerste keer en achteraf kan ik inzien dat ik dingen beter anders had kunnen aanpakken. Ik had mijzelf veel geld en tijd kunnen besparen. Maar goed het is ook een leuke uitdaging om alles in goeie banen te leiden en het lokale vakmanschap te supporten door in Bali te produceren.”

Mooiste juweeltje ooit gezien?
“Ik heb een prachtige gouden ketting van mijn oma gekregen die zij ooit in haar jonge jaren uit India heeft meegenomen. Hij is heel fijntjes en helemaal met de hand gemaakt. Dit soort kettinkjes worden nu niet meer gemaakt.”
wildthings
Toekomstdromen?
“Het is zo fantastisch om mensen tegen te komen die mijn sieraden dragen. Dat hoop ik in de toekomst nog vaak mee te mogen maken. Daarnaast wil ik internationaal verder groeien. Mijn focus zal voor de komende jaren liggen op Australië, Duitsland en Amerika. Op den duur is het plan om meerdere product categorieën toe te voegen waarvan de productie in nieuwe landen plaats zal vinden en dat ik weer op reis mag.”

Kijk hier voor de hele collectie!