Interview: met Kimberly Bosman van The Salon in Laren

Ken je Kimberly Bosman nog? Ze was een van de vijf ‘Echte Gooische Meisjes’ in de gelijknamige serie. Eén maand lang verruilden ze de luxe lunches en shopping tripjes voor vrijwilligerswerk. Zo ondervonden de luxe poppetjes hoe het is om te leven in één van de armste wijken van Amsterdam. Inmiddels ligt dit avontuur al weer jaren achter ze en zijn de Gooische meisjes ondernemende vrouwen geworden. Ik sprak Kimberly in haar mooie nieuwe salon in Laren.

Vertel eens wat je de afgelopen jaren allemaal hebt gedaan!
“Visagie is mijn vak waar ik vroeger al vroeg mee ben begonnen.Daarna heb ik bijna 5 jaar gewerkt als Office manager in Amsterdam in de evenementen branche, met in mijn achterhoofd altijd de wens gehad om mijn eigen beauty salon te beginnen.. klinkt raar maar waar :-)”

En toen kwam je Codage tegen?
“Ik was vorig jaar samen met mijn vriend op vakantie in Mallorca. In de badkamer van het hotel stond een compleet setje van verzorgingsproducten.(Codage Paris) ik kende het merk toen niet. Ik nam het mee naar huis en ging het op een dag gebruiken,omdat mijn eigen crème op was. Ik zag verbetering en vriendinnen zeiden wat ziet je huid er goed uit! Ik was gelijk verkocht en ben het merk gaan googelen.Nergens verkrijgbaar in Nederland en heb toen besloten om Codage te contacten. Ik wilde Codage naar Nederland brengen en niet alleen het merk ik wilde er mee werken. Zo besloot ik mijn eigen Codage salon te starten.”

Is Codage geschikt voor alle huidtypes?
“Codage is juist geschikt voor alle huidtypes. De serum collectie bestaat uit 7 serums en 2 oog serums, daarnaast heeft Codage de limited edition 4 seizoenen serums en uiteraard ook een skin recovery serum. Ieder serum heeft zijn eigen werking. Bijvoorbeeld serum nummer 4 anti -spots & lightener speciaal ontwikkeld om pigmentatie te verminderen. Wat ik er leuk aan vind is dat je de serums kan Mix & Matchen en je doelgerichte producten gebruikt wat je huid nodig heeft.De producten zijn samengesteld met natuurlijke ingredienten, vegan en zijn parabeen vrij!”

Hoe gaat dat dan, zo’n merk importeren?
“Na heel veel mailen en een goed opgesteld businessplan zijn Codage en ik een samenwerking begonnen. Codage Paris zit in Parijs dus de producten komen uit Frankrijk. Wanneer ik een order plaats is het binnen 3 a 4 dagen bij mij.”

codage paris
Skin Recovery, €170 Codage Paris via The Salon Laren

Heb je altijd al affiniteit met beauty gehad?
“Jazeker ik was lang geleden visagist. Heb daar 5 jaar lang een opleiding voor gevolgd en heb uiteindelijk een paar klusjes gehad in de televisie en film wereld. Dus wel altijd interesse gehad in beauty. Heerlijk te weer gaan met kwastjes ,make up en nu maskers en andere mooie producten.”

Je salon ziet er prachtig uit! Waarvoor kunnen mensen bij jou terecht?
Mensen kunnen bij mij terecht voor een heerlijke “Spa behandeling”. De behandelingen die ik geef zijn verzorgende gezichtsbehandelingen die de huid na de behandeling een mooie glow geeft. En uiteraard om even heerlijk te mogen ontspannen

Wat is de signature behandeling?
“De designer TREATMENT is een custom-made behandeling. Na een intake en huidanalyse worden de juiste serums uitgezocht die het beste bij jouw huidtype passen om specifieke problemen aan te pakken. Verder bestaat deze behandeling uit verschillende maskers, micro peeling of een scrub, een heerlijke gezichtsmassage, een uitgebreide hand massage en behandeling. Ik zou zeggen lekker boeken dan kan je deze mooie behandeling ervaren.”

Wat is er zo fijn aan het Gooi?
“Ik ben opgegroeid in het Gooi en ik vind het heerlijk rustig hier. Het is een mooie omgeving met leuke winkels. Ik ben geen stadsmens en als ik naar de stad wil om even lekker te eten of te shoppen ben je er met de auto in 20 minuten.”

3 tips voor dingen die je in het Gooi kunt doen?
Wandelen op de hei met de kindjes en een wijntje bij Rustwat in Blaricum daar word ik blij van. Mijn eerste tip : Natuurlijk een bezoekje aan The Salon. Mijn tweede tip: een lekkere tosti eten bij T’Bonte Paard. Mijn derde tip: In de zomer heerlijk genieten met een wijntje in de zon op het terras van Rust Wat waar je ook heerlijk kunt eten.”

Kimberly in drie woorden
“Altijd lastig mezelf te omschrijven…bescheiden, lief en gezellig.”