Interview: met interieurstylist Brigitte Hamers die onlangs Proluca lanceerde

Van Amsterdam naar Londen en Phuket via Schotland terug naar het Gooi. Interieurstylist Brigitte Hamers heeft haar signature stijl-stempel gedrukt op talloze inrichtingen over de hele wereld. In de afgelopen 14 jaar heeft Brigitte een geheel eigen stijl en visie ontwikkeld wat betreft interieur en meubelen. Al deze kennis komt samen in haar nieuwste project: Proluca interiors, een exclusieve online boutique waar ze onder andere haar zelf ontworpen tafels, stoelen en kussens verkoopt onder het private label Proluca design. 

Wij zijn natuurlijk erg nieuwsgierig, waarom heb je op zoveel plekken gewoond?
“Mijn man en ik reisden veel en aangezien we toentertijd geen kinderen hadden die leerplichtig waren, hadden we de vrijheid om in meerdere landen te wonen. We hebben in Londen, Schotland, Phuket gewoond.”

Hoe is interieurstyling op je pad gekomen?
“Heel organisch, ik begon al vanaf jongs af aan bij familie en vrienden hun indeling te veranderen. Hamers Interiors ben ik 15 jaar geleden gestart, ik begon met kleine projecten en van het een kwam het ander.”

Het leukste project óóit was…
“Onze eigen showroom in Laren, omdat we verschillende hoeken hebben gemaakt met verschillende merken en een spannende combinatie hebben kunnen creëren geheel naar onze stijl. Hij blijft ook in beweging dus vandaar vind ik het echt een heerlijk project.”

Omschrijf je stijl
“Het belangrijkste is altijd om in de huid van mijn klanten te kunnen kruipen en hun stijl te vertalen. Mijn persoonlijke stijl begint met een rustige neutrale basis met daaraan toegevoegd spannende (evt. kleurrijke) accessoires. Deze creëren sfeer en laten de ruimte heel luxe aanvoelen. Dit hoeft niet perse duur te zijn het gaat echt om de type materialen die je uitzoekt. Ook de combinatie hard met zacht, steen met velour, hout met suede. Momenteel werk ik veel met geometrische vormen.”
Brigitte hamers
Hoe ziet jouw interieur er eigenlijk uit?
“Eclectisch, maar in mijn nieuwe huis zie je ook veel neutrale tinten omdat ik van afwisseling houd. Dit heeft ook te maken met het type huis waar we nu wonen.”

Vertel eens over Proluca
“Ik merkte dat het lastig is om meubelen die ik bijvoorbeeld in Londen koop, in Nederland te vinden. Er was geen online platform waar ik deze kon vinden. In de afgelopen 14 jaar heb ik een geheel eigen stijl en visie ontwikkeld wat betreft interieur en meubelen. Deze specifieke stijl en de eindeloze zoektocht naar die juiste meubelen en accessoires heeft geleid tot een zorgvuldige selectie van “Brigitte’s Favorites” van merken zoals onder andere Giobagnara, Hermes, Missoni home, Porta Romana, Ralph Lauren home, Loro Piana, Elitis, Arte en Meridiani. Deze unieke selectie hebben we samengevoegd op onze Proluca Interiors Web Boutique. In vele gevallen is dit de eerste keer dat deze merken online met hun prijzen te koop en te vinden zijn. Dat deze merken dit met ons hebben aangedurfd is zeker iets waar ik trots op ben. Naast Proluca Interiors Web Boutique heb ik ook mijn eigen collectie lijn Proluca Design gelanceerd. Deze high-end interieur collectie bestaat uit tafels, zit-meubilair en accessoires. High-end design meubels en interieur must-haves voor een toegankelijker prijs en ook custom made in de kleur die perfect in je interieur past. Maar wel dienen als eye-cather in het interieur. Er wordt gebruik gemaakt van zowel klassieke als moderne materialen. En de producten worden met veel precisie door ambachtelijke meubelmakers veelal in Nederland vervaardigd. Deze perfecte combinatie van kwalitatief mooie materialen resulteren in een duurzaam en tijdloos product.”

Je werkt veelal met Nederlandse werkplaatsen, hoe vind je die?
“Onze meubelmakers zijn we in de loop der jaren op verschillende manieren tegen gekomen. Inmiddels zijn de meeste vaste en trouwe connecties geworden waar we mee kunnen lezen en schrijven. Ze begrijpen welke kwaliteit wij leveren. Een timmerman denk in centimeters en een meubelmaker of interieurbouwer denkt in millimeters. Zo weten we wie we waar voor kunnen inzetten en doet iedereen datgeen waar hij of zij goed in is.”

Komt er wellicht ooit een fysieke winkel?
“Inmiddels hebben wij onze showroom in Laren geopend, waar ons deskundig en enthousiast team de klanten verwelkomen en volledig naar wens kunnen helpen. Wij bieden naast de mooie producten die tentoongesteld worden, interieuradvies op maat. Hiervoor kunnen wij in iedere gewenste interieurstijl meedenken en ontwerpen. Van een uptouch van de inrichting tot de complete begeleiding van een verbouwing en inrichting met maatwerk is bij ons mogelijk. Ons doel is de klant te verwonderen over wat er allemaal mogelijk is en te begeleiden naar een resultaat met voldoening.”

Nog dromen voor de toekomst
“Het lijkt me geweldig om een BoutiqueHotel in te richten! Denk aan een grachtenpand waarin iedere kamer anders is, maar de sfeer in het hotel een geheel is.”

Tips voor interieurstylisten in de dop
“It’s all in the details” geldt niet voor niets. Finishing touch zijn nieuwe kussens, plaids en woonaccessoires die eruit springen en de basis van het interieur aanvullen. Dit zorgt voor een unieke uitstraling van de ruimte.
-Durf met behang te werken. Vooral in kleine ruimtes zoals het toilet is het ontzettend leuk om met een verrassend behang met patroon te werken. Je kunt daar meer risico nemen en het hoeft ook niet perse
bij de rest van huis te horen. Je bent niet de hele dag in deze ruimte 😉 en mocht het je ooit weer gaan vervelen dan ben je meestal met een paar rollen weer klaar.
-Denk aan balans van een ruimte. Mensen gebruiken vaak meubels die té groot of té klein zijn voor een ruimte. Plaats daarom meubilair waar echt ruimte voor is dan komt het beter tot z’n recht. Dus voor grote ruimtes maak je gebruik van groter meubilair en creëer je verschillende hoeken van functionaliteit, bijvoorbeeld een zithoek, een leeshoek of een tv hoek.
-Maak gebruik van verschillende soorten materialen. Zodra je dit niet doet wordt het geheel erg vlak.

 

lamp

Brigitte in drie woorden
“Creatief, Stijlvol en Trouw”