Interview: voor Marianne Baars brengt afslanken brood op de plank

Marianne Baars is dagelijks bezig met gezond eten, niet omdat ze haar hele leven op dieet is, maar omdat ze van een passie haar beroep heeft gemaakt. Opeens ging het roer om, vanuit de internetbranche besloot ze om orde te scheppen in de chaos van de afslankwereld. Er bestaan namelijk zo veel verschillende manieren om een paar kilootjes kwijt te raken, Marianne vond het tijd worden om daar meer duidelijkheid in te scheppen. Met NewFysic is haar goal bereikt.

Waarom ben je in de wereld van afslanken beland?
“Ik kende de methode van NewFysic al voordat ik aan boord kwam bij NewFysic. Een makkelijk vol te houden afslankmethode waarbij je lekker en gezond kunt eten en persoonlijke begeleiding krijgt. Toen er een mogelijk kwam om in het bedrijf te stappen hoefde ik daar niet lang over na te denken. Het is de leukste branche die er bestaat!”

Heb je veel verschillende diëten gevolgd?
“Als jonge meid volgde of kocht ik alles wat los en vast zat op afslankgebied. Gelukkig kwam ik er al vrij jong achter dat gezond en gevarieerd eten het enige is dat werkt.”

Wat is voor jou dé ideale lifestyle?
“Ik leef volgens de “spelregels” van de NewFysic methode en dat is heel goed te doen. Geen verkeerde koolhydraten, weinig vet, veel groente en vijf eetmomenten per dag. Maar ik drink ook gerust een wijntje. Natuurlijk gebruik ik dagelijks de verschillende voedingssupplementen van NewFysic zoals de Multivitamine, Aquasmart en Q10.”

Noem je lievelingssnack
“Mag het ook een lievelingsmaaltijd zijn? Ik hou enorm van lekker eten en koken en doe dat regelmatig heel uitgebreid. Ik maak graag (volkoren) Spaghetti met schelpdieren maar voor een steak tartare mag je me ook wakker maken.”

“Hoe begin jij de dag?”
“Ontbijt geeft energie en zet je motortje aan het werk. Ik varieer tussen volkoren crackers met bijvoorbeeld hüttenkäse of magere kwark met wat granen en fruit.”

Marianne in drie woorden
“Gepassioneerd, ambitieus, betrokken”

Welke trends kunnen we verwachten op afslankgebied?
“Er is geen branche waar de hypes elkaar zo snel opvolgen als in de afslankbranche helaas. Wij houden ons dan ook niet bezig met trends maar focussen op gewone gezonde voeding. Wel volgen we de wetenschap waar regelmatig nieuwe inzichten op tafel komen. Er is op dit moment veel te doen omtrent de schadelijke gevolgen van te veel slechte koolhydraten. De coaches van Newfysic zijn ook altijd up-to-date met de laatste inzichten op voedingsgebied.”

Wat is de ultieme afslanktip?
“Ja als die er eens was…. Maar als ik er dan toch een moet noemen zeg ik: doe het onder begeleiding van een coach en met ondersteuning van eiwitsupplementen. Zo leer je hoe je gezond en lekker kunt eten en voel je fit doordat de eiwitsupplementen je spiermassa in vorm houden. Je zult zien, afslanken wordt een feestje.”

Volgens mij is jouw werk erg dankbaar…
“Helemaal waar! De coaches van Newfysic krijgen regelmatig bedankjes van mensen omdat ze weer lekker in hun vel zitten. En dat willen we toch allemaal?”