Interview: met de beeldschone powerwoman Amanda Rijff

Vorig jaar nét na de zomer ontmoette ik Amanda voor het eerst in Zuid Frankrijk. ‘Zo. Dit is een inspirerend vrouw!’ dacht ik toen. Een beauty die álles weet over beauty. Maar echt! She know everything. Heeft jarenlange ervaring in het vak, is zo ondernemend als wat en het belangrijkste: ze wil elke vrouw een flawless look geven. Daarom deelt ze haar expertise in haar eerste boek: Flawless.

Vertel! Wie ben je en wat doe je?
“Ik ben een make-up artist en beauty expert en heb zo’n 15.000 vrouwen in mijn visagie stoel mogen ontvangen. Met mijn online platform FABELISH.com breng ik mijn passie voor beauty, fashion en lifestyle samen. Op mijn YouTube kanaal (amandarijff) vind je wekelijks vlogs om mensen een backstage kijkje te geven in de keuken van Amanda. Als beauty expert en influencer host ik regelmatig events voor verschillende bedrijven om mijn kennis en expertise te delen. Afhankelijk van de opdrachtgever wordt dit regelmatig gegoten in de vorm van een gastles, seminar of workshop.”

Je bent een bezig bijtje, hoe combineer jij al jouw werkzaamheden?
“Iedere week is anders en goede voorbereiding is dan de key. Artistry en beauty zijn mijn rode draad en ik vind het leuk om daarnaast uitstapjes te maken naar fashion en lifestyle. Deze dingen sluiten ook naadloos op elkaar aan.”

Wat is jouw ultieme signature look?
“In de basis een Flawless Face waarbij oneffenheden worden geminimaliseerd. Ik werk altijd met een primer, een foundation die past bij de behoefte van de huid, een verzorgende concealer en een setting powder. Ook besteed ik veel aandacht aan de wenkbrauwen, (het karakter in een gezicht) en zorg ik dat ogen goed naar voren komen. Een blush vind ik echt belangrijk. Het is een breekpunt in het gezicht waarbij je er bij gebruik van de juiste kleur echt een paar jaar afsnoept.”

Tadaa.. en toen was er een boek! Duurde het lang voordat je deze stap durfde te zetten?
“Het was niet zozeer een kwestie van een stap durven zetten, wel van het vinden van een uitgever die bij me past en een goede vertaalslag van mijn wensen kan maken. Het moment moest ook goed zijn. Het schrijven van een boek vergt een hoop toewijding.”

Hoe voelt het om je eerste echte boek in je handen te houden?
“Een droom die uitkomt. Het is een gek gevoel om zoiets tastbaars in handen te hebben. Een heel bijzonder proces dat een jaar heeft geduurd. Ik hoop dat ik er veel mensen mee mag inspireren.”

Je ziet er áltijd stralend uit! Omschrijf eens jouw beautyritueel:
“Ik geloof dat een stralende buitenkant van binnenuit begint. Dagelijks gekookt water met citroen drinken is een onderdeel van mijn ritueel. Ook ben ik verknocht aan mijn slowjuicer en las ik wekelijks een sap dag in om op te schonen. Van buitenaf begint een stralende huid met goede reinings producten die de lichaamseigen vetten niet strippen, maar voeden tijdens reinigen.”

En de ultieme beauty tip is:
“Zorg dat je een balans vindt tussen uiterlijk en innerlijk. Je kan je kiplekker voelen maar als je dit niet uitstraalt dan is dit uiterlijke aspect toch het eerste dat zichtbaar is. Probeer hier dus een gezonde balans in te vinden waarbij je dit met behulp van de flawless face technieken kunt bijsturen en je beste kenmerken kunt onderstrepen.”

Wat is je volgende doel?
“Ik heb in de loop van mijn carrière geleerd om soms de touwtjes iets te laten vieren. Minder te plannen om zo dingen op z’n beloop te laten. Maar… ik ben nu eenmaal geen stilzitter dus mijn hoofd maakt inmiddels overuren. Het lijkt me geweldig om mijn boek “Flawless” ook in het Engels te laten publiceren. Mede gezien mijn Engelse roots en netwerk lijkt het me geweldig om ook hier mijn expertise te delen.”

Amanda in drie woorden:
“Eerlijk, loyaal, multi-tasker”

Beste carrière advies dat je ooit kreeg:
“Visualize clearly, precisely & frequently and it will manifest itself into reality.
Feel the fear and do it anyway! – Susan Jeffers”
flawless
Je koopt het boek hier.
Volg Amanda Rijff ook op Instagram & Youtube.