Interview: Angéla en Floris hebben allebei de broek aan als het gaat om hun bedrijf Florèz

Angéla en Floris delen niet alleen het bed, ze delen ook een bedrijf: Florèz. Een bloeiende onderneming in de modewereld. Ze produceren voornamelijk jeans van hoge kwaliteit. Om precies te zijn maken ze veel gebruik van Tencel en modaal en dat merk je als je ‘m draagt. Dit zijn broeken die over tien jaar nog in de kast liggen, tijdloos en met een mega goede kwaliteit. 

Hoe is het begonnen?
“Een jaar geleden zijn we dit fashion avontuur aangegaan. Wij zagen kansen in het ontwikkelen van zachte, comfortabele jeans. Zo gezegd zo gedaan, twee weken later zaten we in China. And here we are… Onze jeans bleken al snel een succes: de broeken vliegen als broodjes over de toonbank en elke vrouw die onze broek past en voelt, blijft er in slapen, zo fijn zit ‘ie zeg maar. En in het afgelopen jaar zijn we van nul naar tientallen verkooppunten gegaan, best iets om trots op te zijn, al zeg ik het zelf!”

Wat is het moeilijkste als je een bedrijf begint?
“Je moet doorzettingsvermogen en dus ook een lange adem hebben. Je komt veel obstakels tegen in het begin, alles is nieuw, alles kost tijd en tijd kost geld. Oplossingsgericht denken is de beste manier om je geduld te bewaren.”

Nooit ruzie of irritaties op de werkvloer?
“Ruzie nooit, irritaties – eh – komen zeker wel eens voor. Maar op die momenten laat je elkaar even met rust en maak je het ingewikkelde onderwerp een uur later bespreekbaar. Je moet elkaar begrijpen en vertrouwen, alleen dan kom je tot oplossingen: understanding is the solution, dit geldt voor alles in het leven.”

Wat zou je andere ondernemers als tip mee willen geven?
“Geloof in jezelf, in je product en geef niet op!”

Alleen maar liefde voor…
“Elkaar en voor Jeans!”

Waar staan jullie over tien jaar?
“Dan heeft iedere vrouw een FLORÈZ jeans in haar kast liggen.”

Neem je je werk nooit mee naar huis?
“Die scheidingslijn is moeilijk. Ook ’s avonds en in het weekend gaat het vaak over ons label, maar tot op heden ondervinden we hier nog geen last van. Zolang dit voor ons goed voelt, mag er wat mij betreft prima tijdens het eten over werk gepraat worden. Soms kom je nou eenmaal op de beste ideeën terwijl je iets leest, ziet of hoort en dat is meestal niet als je aan het werk bent.”

Hoe gaan jullie met stress om?
“Je werkplek moet een fijne en inspirerende plek zijn, waar stress omgezet kan worden in een goede vibe. Toevallig hebben wij sinds kort een massagestoel aangeschaft op kantoor. Heerlijk om de dag op te beginnen en op te eindigen. Even een kwartiertje met mijn latte macchiato in de stoel en ons stresslevel is helemaal op niveau!”

Wie is jullie voorbeeld?
“Allebei onze ouders. Die hebben ook altijd samen een eigen bedrijf gerund, om deze reden kunnen ze ons ook adviseren op alle vlakken. Best grappig dat de geschiedenis zich herhaalt.”

Kijk hier voor meer informatie.