Ken jij deze interieurstijlen?

Binnenkort een verhuizing op de planning? Ga je voor het eerst op kamers of is jouw interieur simpelweg aan vernieuwing toe, maar wil je eerst een mini home make-over proberen? Kijk eens kritisch naar verschillende interieurstijlen Met een aantal kleine aanpassingen kun je al een groot effect creëren.

Wat dacht je van een likje verf op de wanden of een nieuwe eyecatcher in de vorm van een kunstobject aan de muur? Misschien ben je wel op zoek naar een nieuwe eetkamertafel, stoelen of een fauteuil waar je in kunt neerploffen na een lange dag.

In dit artikel delen zetten we aantal interieurstijlen voor je op een rijtje. Lees snel verder!

1. Hotel chique

Je hebt vast weleens een nacht doorgebracht in een hotelkamer die één en al luxe uitstraalt. Nou, dat verklaart dan ook waarschijnlijk direct waar de naam ‘Hotel Chique’ vandaan komt. Het is een vrij nieuwe woonstijl waarbij een uitnodigende luxe uitstraling in jouw interieur centraal staat. Hoe je in jouw eigen woning een luxe interieurervaring kunt realiseren?

Het zit ‘m in de kleine details, bijvoorbeeld door de toevoeging van wat gouden woonaccessoires van Join.nl of dik behang op de muren. Zachte kussens, gestreken beddengoed en het gebruik van donkere kleuren gecombineerd met dikke velvet gordijnen. Zie jij het al voor je?

2. Wabi Sabi

Met deze trend haal jij de ‘kracht van imperfectie’ in huis. Het is een trend die overgewaaid is uit een Japanse levensfilosofie en vooral gekenmerkt wordt door zijn onafgewerkte elementen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ongepolijste vloeren, zichtbaar stucwerk (zichtbaar beton-achtige muren met structuur) en asymmetrische vormen en veroudering.

Het brengt je terug naar de basis, naar de natuur. Eventjes tot rust komen om jezelf weer op te laden. Plaats een organische vorm bank midden in de kamer, kies voor een zacht vloerkleed in aardetinten en bijzettafeltjes van ruwe materialen.