Interieur: een slaapkamer net alsof je op Bali bent

Zeg Bali en ik sta gepakt klaar. Bali voelt altijd als home away from home , een plek waar je tot rust komt.De mooiste villa’s liggen verscholen langs de kust met views over de helder blauwe zee of in de groener dan groene rijstvelden. En dan hebben we het nog niet eens over de prachtige inrichtingen gehad. Alles is mooi en knap en sfeervol en deze sfeer in huis halen blijkt niet eens zo ingewikkeld. Zo haal je de Bali vibes in je slaapkamer!

Maak gebruik van hout
Met meubels van tropisch hout, zoals mangohout of teakhout, geef jij je woon- of slaapkamer een Balinese look. Schaf als het even kan een houten hemelbed aan en dan hoef je niet meer te dromen over je favoriete vakantie bestemming

Linnen beddengoed
Wat mij opviel in Bali is het linnen beddengoed, een ademende stof (handig als het heet is!) die heerlijk aanvoelt. Linnen is niet alleen luxe materiaal het is ook zeer duurzaam. Dit maakt het extra fijn om onder te slapen want wie wil nu geen materialen gebruiken die het mens en milieu zo min mogelijk belasten? Het Amsterdamse eco beddengoedmerk Yumeko heeft prachtig linnen beddengoed in vier kleuren (natural, pure white, dusk blue en misty green) geïnspireerd op de natuur. De textuur van linnen en het ongepolijste van het materiaal zorgen voor een natuurlijke look in jouw slaapkamer.

Yumeko linnen beddengoed

Overtrekset washed linnen natural, vanaf €194,95 Yumeko

Schelpen en keramiek
In Bali weten ze als geen ander wat je met schelpen kunt doen: je hangt ze aan de muur, je zet ze neer als decoratie. De schelpenkettingen geven je huis een tropisch sfeertje. Ook vazen van keramiek verhogen de island vibes in jouw huis.

bali bedroom

Rotan accessoires
Kies daarnaast rotan accessoires in de vorm van een lamp, bankje of stoel. Met een vloerkleed van een natuurlijk materiaal maak je de look helemaal af.