Intelligente mensen gaan eerder vreemd

Volgens een onderzoek van de website illicitEncounterscom, een dating website voor getrouwde mensen, is het zeer waarschijnlijk dat intelligente mensen eerder vreemdgaan. Na het bestuderen van de gegevens van tweeduizend ingeschreven mannelijke én vrouwelijke schuinmarcheerders bleek 60 procent van de mannen en 70% van de vrouwen hoger opgeleid te zijn.

De meeste vreemdgangers hebben een goede functie met een daarbij passend salaris. Christian Grant, de woordvoerder van de website zegt hierover: “Een goed stel hersenen is verleidelijk voor het andere geslacht, tel daar een goed salaris en een jaloersmakende status bij op en je weet wel waarom de verleiding op de loer ligt.”

Intelligente, succesvolle mensen hebben vaak meer mogelijkheden om buiten de deur te snoepen. Zo verdienen ze meer en is ‘overwerken’ de normaalste zaak van de wereld. Hierdoor kunnen ze er stiekem tussenuit knijpen voor een geheime rendezvous. De laatste jaren zie je dan ook steeds meer vrouwen vreemdgaan. Dit komt omdat ze pas veel later aan kinderen beginnen en hun carrière steeds belangrijker wordt. Ze zijn minder afhankelijk van mannen en het risico van een affaire is minder groot. Zonder man kunnen ze nog steeds goed voor zichzelf zorgen…

Vrouwen combineren steeds vaker twee banen.