Innersense Organic Beauty, de love affair die natuurlijke haarverzorging heet

We zouden een boek kunnen schrijven over het reilen en zeilen in haarverzorgingsland. Is zo. Want nog veels te vaak zijn parabenen, siliconen, ftalaten en plastic prominent op ingrediëntenlijsten aanwezig. Bah! Ondergetekende is meer van het type ‘doe maar lekker natuurlijk.’ Natuurlijke haarverzorging waar je lokken, hoofdhuid en de planeet van gaan dansen. Laatst maakten we kennis met Innersense Organic Beauty. We gingen in gesprek met Anja Ćurić, accountmanager bij Organic Products BV, om het haarfijne over dit clean label te weten te komen.

Innersense, liefde voor het leven zonder bullsh*t

Sommige merken stralen in hun eenvoud. Innersense Organic Beauty is van dat kaliber. In 2005 op de markt gebracht door het Amerikaanse liefdeskoppel Greg en Joanne. Twee zeer gerespecteerde haarprofessionals wiens paden kruisten vanwege hetzelfde innerlijke kompas voor haar, schoonheid en het leven.

Innersense Organic Beauty Anja CuricAnja: “Veel mensen zijn niet langer alleen bezig met wat ze eten, maar ook de cosmetica wordt onder de loep genomen. Deze tiny steps naar vergroening maakten Greg en Joanne ook door. Vanaf moment één hebben ze met Innersense Organic Beauty iets willen neerzetten dat groter is dan alleen pure haarverzorging. Het moet iets bijdragen aan je haar, gezondheid en de natuur. Vandaar ook dat ze al hun producten van gecertificeerde plantaardige ingrediënten maken. Geen sulfaten, geen siliconen, geen synthetische geurstoffen. Alles wat je namelijk op je haar smeert, trekt de haarwortels in. Vanuit die gedachte is Innersense Organic Beauty ontstaan.”

Is er voor Greg en Joanne een concrete trigger geweest, waardoor ze zo’n groot hart voor gezondheid van mens en milieu hebben?

“Dat Innersense Organic Beauty ver van rotzooi wegblijft, is iets wat in de twee makers diepgeworteld zit. Toen hun dochter 22 maanden oud was, werd de diagnose van het Williams Syndroom gesteld, een zeldzame genetische aandoening. Als jonge ouders zetten ze alles op alles om hun kleine meid in een gezonde, bewuste en vooral liefdevolle omgeving groot te laten groeien. Eenvoudig was het verre van, totdat ze op hun innerlijke gevoel gingen vertrouwen. Iets wat de basis vormt voor dat waar Innersense Organic Beauty in al haar vezels voor staat.

Innersense founders

Inmiddels werkt Morgan, de dochter met het syndroom, zelf ook bij Innersense Organic Beauty. Ondanks dat er wereldwijd een groot team betrokken is, het is zelfs het snelsgroeiende biologische haarverzorgingsmerk in de Benelux, blijft het als een familiebedrijf dat vanuit intrinsieke motivatie werkt, aanvoelen. Ze trekken het concept van gezondheid in alles wat ze doen door. Dit totaalplaatje maakt het zo’n ontzettend mooi merk!”

Innersense Organic Beauty

Doordat er geen haar op Innersense’s hoofd is om nasties in de haarverzorging te stoppen, joinen ze de CG-methode, is het niet? 

“Ja! Voor wie deze internationale tendens niet kent. De CG-methode staat voor Curly Girls, maar de vlieger gaat niet alleen voor meiden met krullen op. Het houdt in dat je als merk werkt met natuurlijke haarverzorging, waarbij er geen synthetische ingrediënten worden gebruikt die je haar uitdrogen. Er worden juist pure ingrediënten gebruikt om de gezondheid van het haar te verbeteren. Precies dat, en meer, doet Innersense Organic Beauty.”

Heeft Innersense voor elk haartype wat wils? En hoe weet ik wat mijn match is?

“In de haarmarkt zien we steeds meer groene, CG-proof salons ontstaan. Naast dat consumenten zich bewuster zijn van wat ze in hun haar smeren, maken veel kappers dezelfde ontwikkeling door. Veel professionals hebben Innersense Organic Beauty dan ook een prominente plek in hun assortiment gegeven. Dit soort salons kunnen je precies vertellen welk haarverzorgingsproduct perfect is voor jouw haartype. De kwalificaties die we voor Innersense Organic Beauty hebben, zijn: gekruld haar, fijn / droog haar (breekt het snel af) en met kleur behandeld haar.”

Als ze vanuit pure goedheid voor alles en iedereen doen wat ze doen, dan heeft dat vast een prijzenkast vol planeetvriendelijke awards opgeleverd!

“Klopt! De afwijking van hun dochtertje samen met hun liefde voor de haarindustrie, gezondheid en de natuur heeft Innersense Organic Beauty gemaakt voor waar ze nu staan. Een label dat verder kijkt dan haarverzorging alleen. Ze doen dan ook veel op het gebied van recycling en plastics. Zo hebben ze verschillende projecten wereldwijd opgezet. Onlangs hebben ze nog een award gewonnen voor ‘gecertificeerd plasticneutraal label.’ Iets wat zegt dat Innersense Organic Beauty evenveel plastic recyclet als ze verkopen. Iets waar ze goed over nadenken, omdat ze weten hoe schadelijk het voor ons mens en het milieu is.” Keep up the good green work, guys!

Organic Products BV is distributeur van Innersense Organic Beauty. Met ruim 40 verkooppunten in Nederland en België is het merk altijd dicht in de buurt. Vind hier alle groene salons slash stores. 
Photo credits: Innersense