Innersense Organic Beauty komt met nieuwe (haarverzorgings)lijn

Sommige merken stralen in hun eenvoud én afwezigheid van chemische shit. Innersense Organic Beauty is van dat kaliber. In 2005 door twee Amerikaanse haarprofessionals op de markt gebracht (wat doe je als je natuurlijke haarverzorging mist? Justem, dan maak je het zelf wel) en inmiddels horen ze tot de inboedel van menig kapperszaak en…huishouden. En nu is het clean label ook nog met een nieuwe lijn gekomen. Da’s pas haarfijn nieuws voor wie blond, grijs of gebleekt haar heeft. 

Innersense Organic Beauty

Parabenen, ftalaten, siliconen en (micro)plastics staan vol trots op menig haarproduct. Mooi niet op die van Innersense Organic Beauty. Voor dit natuurlijke haarverzorgingsmerk namelijk alleen maar ‘doe maar puur natuurlijk’-ingrediënten.

Waarom ze deze duidelijke koers zijn gaan varen? Alles wat je op je hoofdhuid / in je haar smeert, trekt de haarwortels in. Een inzicht dat de founders kregen toen hun dochter (want de Amerikaanse founders Greg & Joanne zijn een stel) op nog geen twee jarige leeftijd de diagnose ‘Williams Syndroom’ kreeg, een zeldzame genetische aandoening. Sindsdien leeft het gezin veel bewuster én natuurlijker. En omdat 1 + 1, 2 maakt, kon je er de klok op gelijk zetten dat deze twee zeer gepassioneerde haarprofessionals dan ook met een 100% natuurlijke haarverzorgingslijn zouden komen.

Innersense Organic Beauty Innersense Organic Beauty

Nieuw: voor de lichte lokken

Dat ze al bijna 20 jaar niet stilzitten, blijkt wel weer. Sinds begin van dit jaar is er weer een nieuwe Innersense Organic Beauty-productlijn uit de koker gerold; Bright Balance Hairbath en Bright Balance Conditioner. Beiden bestaan uit gecertificeerde biologische ingrediënten die speciaal voor de blonde, grijze en gebleekte lokken zijn ontwikkeld. De eerste barst onder andere van vitaminerijke monoï-olie, appel- en rijstextract, biologische rijstsiroop en toverhazelaar, de tweede van biologische kokos-, avocado-, pompoenpit- en rijstzemelenolie.

Waarom Innersense in plaats van een huis-, tuin- en keukenalternatief in huis halen? Het is vrij van chemische nonsense, is heel hydraterend én siliconenvrij. Het perfecte alternatief voor de oldskool paarse shampoos en conditioners.

Greg: “We wilden een collectie samenstellen die specifiek bedoeld is om grijs, blond en geblondeerd haar te voeden en te versterken zonder siliconen of andere gebruikelijke cosmetische ingrediënten die zich in de loop van de tijd ophopen en de algehele gezondheid van het haar in gevaar brengen.”

Bright Balance Hairbath (295 ml) is te koop voor € 35,- en Bright Balance Conditioner (295 ml) is te koop voor € 39,-. De collectie is verkrijgbaar via Bioplaneet.nl en bij inmiddels al meer dan honderd kapsalons in Nederland & België.