Hotspot alert | Het knappe MaMa Kelly Den Haag

Het poederroze MaMa Kelly in Amsterdam staat regelmatig in de spotlights, maar laten we vooral haar Haagse zus ook niet vergeten! Grote zus wel te verstaan. Gevestigd in de voormalige Caballerofabriek (inderdaad, het sigarettenmerk). Maar deze knappe dame heeft niet alleen haar looks mee, ook haar lekkers mag er wezen!

MaMa Kelly Den Haag

Hoewel menig Haagse lekkerbek van het bestaan van dit charmante restaurant afweet, is het voor niet-locals echt een spot die je via via moet kennen. Of waar je over gelezen moet hebben. MaMa Kelly Den Haag is namelijk gevestigd op industrieterrein Brinckhorst. En ja, dat is zo uitgestorven en niet bruisend als je je je nu inbeeldt. Even doorbijten en dan ben je bij binnenkomst gelijk die ongezellige omgeving vergeten. Geloof mij! De term ‘hidden gem’ misstaat deze hotspot (ja, dat is het zeker) dan ook niet.

En dan het concept. MaMa Kelly Den Haag heeft zichzelf op de kaart gezet met haar kip (Franse boerenlandkippetjes), Canadese kreeft en mix van deze twee. Niet zo’n fan van deze signature dishes? Niets aan de hand. Ook onder andere een vegetarische risotto, steak tartaar en baby spinazie salade pronken op de menukaart. Kon het natuurlijk niet laten om voor ’t kippetje te gaan. Lekker ongegeneerd kluiven, jawel hoor. Hoewel ik mezelf tot de grote eters kan scharen, was het halve kippetje inclusief frietjes en wat veggies ruim voldoende.

MaMa Kelly Den Haag

Do’s en don’t kreeft eten

Nu kan ik me voorstellen dat je niet dagelijks kreeft eet, en m’n God geen idee hebt hoe je dit eet. MaMa Kelly Den Haag vindt het zonde als je om die reden niet voor de kreeft zou gaan. En daarom hebben ze iets slims bedacht! Samen met executive chef IJsbrant Willbrenninck zijn er een aantal video’s opgenomen met de do’s en don’ts van kreeft eten. Zo ga je lekker voorbereid die kant op. Zit je aan tafel toch nog wat te hannesen? Dan helpt het personeel je graag.

Conclusie: MaMa Kelly Den Haag is een smaakvolle aanwinst voor de Haagse contreien. Zou er zo weer naartoe gaan! Moet wel zeggen dat ik sommige gerechten best prijzig vond. Maar hé dat is een eigen keuze om daar wel of niet voor te gaan.

Kleine impressie van de avond:

MaMa Kelly Den Haag

MaMa Kelly Den Haag MaMa Kelly Den Haag MaMa Kelly Den Haag