HOTSPOT: Jansz Amsterdam

Het Pulitzer hotel aan de Prinsengracht – o zat daar een hotel? – stond een flink aantal weken in de steigers. En wel omdat ze deze week een gloedje nieuw restaurant hebben geopend! Jansz is de naam. En het ziet er bijzonder sfeervol uit. Logisch want het restaurant is gevestigd in een 17e eeuws pand, en tijdens de verbouwing zijn de historische kenmerken niet verloren gegaan.

jansz

Bij binnenkomst zie je meteen dat hier ooit een apotheker zat, de verzameling apothekersflesjes staat er nog. Alleen ga je hier nu niet meer heen voor een potje pillen, maar voor een verrukkelijk maal. En dat is – al zeggen wij het zelf – natuurlijk stukken beter! Wat staat er zoal op de kaart? Wij lezen een romige burrata, meesterlijke steak tartare en zeer appetijtelijke kreeftravioli. Lievelings, lievelings en lievelings! Ga niet zitten proppen want ook het dessert wil je niet missen! Waar ik normaal het toetje over sla, kan dat hier écht niet. Ik bedoel: chocolate cake met salted caramel sauce en almond crumble. Yes please!

lunch

Dit restaurant wordt onze favoriete nieuwe én stijlvolle hang-out aangezien bij ons om de hoek, en de hele dag open voor ontbijt, lunch en diner!

Jansz Amsterdam, Reestraat 8