Hotspot alert // Mr & Mrs Watson in Amsterdam

We zijn er met z’n allen steeds bewuster van wat we willen eten, en wat we liever links laten liggen. Waar de een is gaan minderen in vleesconsumptie, is de ander helemaal gestopt met dierlijke producten consumeren. Vegetariërs, veganisten, flexitariërs, fruitariërs, what’s in a name? Waar veganisme tot voor kort meer als een booming food trend werd gezien, is het inmiddels uitgegroeid tot een blijvertje. En om de interesse in vegan food alleen maar extra te voeden, heeft afgelopen zomer restaurant Mr & Mrs Watson haar deuren geopend. YASSS! 

Mr & Mrs Watson: paradijs voor (niet-)vegans 

‘Bourgondiër’ is m’n middle name. Een spartelverse zalmmoot of juicy steak moet op z’n tijd best kunnen. Alleen vind ik wel dat het geen dagelijkse kost hoeft te zijn. En daar komen vega(n) – oftewel plantaardige – varianten om de hoek kijken. Zo ook vegan restaurant Mr & Mrs Watson. Ik ging er eens gezellig buurten om een bups lunchgerechten te proberen.

Op het menu veel vegan lekkers dat niet-vegans ook bekend in de oren klinkt. Kaasplateau, geitenkaas salade, toast ’n egg, zoete snacks. You name it, en ze hebben er een kleurrijk, plantaardig alternatief voor. Sinds hun opening ben ik er een paar keer een vorkje gaan prikken met, jawel, niet-vegans. En ook al moest ik deze niet-heilige boontjes even over een ‘mentale’ drempel heen helpen, na afloop vonden ze me het een partij lekker. Vlees werd geen eens gemist. Missie geslaagd dacht ik zo Aleid Koopal en Kirsi Rautiainen, de culinaire breinen achter Mr & Mrs Watson!

Vegan proof tot in de detail

De twee dames hebben tot missie om iedereen op een appetijtelijke manier kennis te laten maken, en te laten verrassen met 100% plantaardige gerechten. Maar daar blijft het niet bij. Zelfs het art nouveau meets art deco interieur tot de servetten, en de schoenen van de crew moesten op de duurzaamheidsladder hoog scoren. Dan weet je dus als consument zijnde zeker dat Aleid en Kirsi niet in de vegan bubbel zijn gaan springen, omdat het financieel wel eens aantrekkelijk kon gaan zijn. Neen, juist omdat zij volledig geloven in de vegan lifestyle en de vruchten die de mens, natuur en de dieren ervan kunnen plukken. Thumbs up! 

Mr & Mrs Watson food flatlay

Signature dish Mr & Mrs Watson: Vegan kaas

Als er iets is waarmee Mr & Mrs Watson zichzelf op de kaart hebben weten te zetten, dan is het wel met de homemade vegan kazen. Van cashew brie tot blauwgeaderde roquefort. Zelfs als geen fanatieke kaaseter vond ik de meeste kazen van het kaasplateau lekker. En wil je met een onmeunig lekkere zoete touch afsluiten? Ga dan sowieso voor de choco fudge brownie. Sinds ik weet dat ze de zoete snacks ook voor take away hebben, loop ik er graag een blokje voor om.

Ik hoop van harte dat er veel meer restaurants in Amsterdam en omstreken gaan komen, die het succesvolle vegan concept van Mr & Mrs Watson min of meer gaan copy-pasten. Ik kan er wel aan wennen!

Mr & Mrs Watson desserts 3

Mr & Mrs Watson

Linnaeuskade 3H, Amsterdam-Oost
Dinsdag t/m zondag van 11:30 – 23:00 (tot 22:00 is de keuken open)

Facebook / Instagram / Website

Photo credit header: Mr & Mrs Watson