Hotspot alert // De Kop van Oost in Amsterdam

Nieuwe restaurants in town zijn er om uitgeprobeerd te worden, wat jij? Zo ook De Kop van Oost. M’n nieuwe achterburen. Gevestigd net achter de molen van Brouwerij ’t IJ en de Javastraat. Man man man wat mogen we ons hier in Eastside in onze handjes wrijven met steeds meer classy restaurants. De Kop van Oost is zeker één van de culinaire koplopers die je op je Food Bucket List kan zetten. Een mooi excuus om onder je wollen, winterse plaid vandaan te komen, alstu!

De Kop van Oost is here to stay

Je kent ze vast wel van die entrées, waarmee gelijk de toon wordt gezet. Nou dit is er één hoor! Credits voor de creatieve mastermind Rein Rambaldo – die we ook kennen van het pink walhalla van Mama Kelly – voor zijn zeer geslaagde interieurontwerp. Een ambiance die zich het best laat omschrijven als industrieel met een overload aan eyecatchers: een fijne blend van marmer, prints, kleuren en fluweel. En dan hebben ze ook nog een uitzicht van goud. Waar je ook zit, je hebt door de volledig glazen wand een uitzicht over het water. Mij heb je. Thumbs up voor de knappe koppen achter De Kop van Oost: de drie jonge ondernemers Eshwin Boetting, Pieter Bas den Burger, Nick Holter en mede-initiatiefnemers Boudewijn Siliakus en Tjebbel Maris. Wat wordt jullie volgende horeca-avontuur?

Een klassieke kaart, maar dan net anders 

Het idee achter De Kop van Oost was om een relaxte setting te creëren, waarin je lekker kan lunchen, borrelen, dineren én van cocktails kan genieten. Mijn +1 en ik kwamen voor het diner, en aangezien we de tijd hadden pakten we uit met een viergangenmenu. Elke gang met bijpassende wijn wel te verstaan. Chef-kok Nick Holter en zijn keukencrew hadden flink uitgepakt. We trapten de avond af met een…oester. Heel eerlijk, normaal ben ik niet zo van deze decadente delicatesse. Maar ik moet hierop terugkomen, want deze variant was er een die naar meer smaakte. Ook de overige gangen, zoals de sashimi van zalm, en entrecôte van grain-fed beef, krokante polenta, crème van zoete aardappel en béarnaise waren finger lickin’ good. Stuk voor stuk klassieke gerechten met unieke chefs’ signature.

De Kop van Oost Amsterdam

De Kop van Oost Amsterdam

De Kop van Oost Amsterdam

En wat betreft de wine pairings? Daar is tot in de puntjes over nagedacht. Het oprecht vriendelijke personeel weet je deskundig te adviseren. Met een instant happy gevoel liepen wij dan ook na een paar uur tafelen naar buiten. Waar ik vaak met een food baby naar huis ga, was dat deze keer anders. Ik had super lekker gegeten zonder dat volgepropte gevoel, perfect dus!

De Kop van Oost 

Zeeburgerpad 1 (Amsterdam-Oost)
Maandag t/m donderdag v.a. 17:00 uur
Vrijdag t/m zondag v.a. 11:00
Photo credit header: Kop van Oost Amsterdam, Pim Ras