Hotspot Alert | Gallery61 Den Haag

Oh oh Den Haag is me er eentje. In de charmante hofstand blijven maar nieuwe hotspots hun deuren openen. Gallery61 is er daar één van. Gevestigd middenin De Passage in een van de oudste panden van de stad. Dat heeft iets statigs. Een atelier aan smaken waar je tijdens al dat shopgedruis een prima pitstop aan hebt. Komt-ie!

Shoppen bij de buren

Als je Den Haag een beetje kent, dan weet je dat je er aardig wat kilometers kan maken. Is het niet als shopaholic, dan is het wel als cultuursnuiver. En met snel al zo’n paar duizend stappen op de teller kan je buik flink om aandacht gaan schreeuwen. Als je lekker op een bank wil neerploffen en wil opladen voor je vervolgsessie, dan ben je bij Gallery61 aan het juiste adres. Hier is het uittunen van de stadse drukte, en genieten van al het Haagse lekkers. Haags is wat de pot schaft. Of beter gezegd, waar mogelijk werken ze met producten van lokale, Haagse leveranciers. Denk aan Haagse eitjes, appeltaart van Mr. Chocola – deze naam (!) – verse vangst van Piet van den Berg, en honing van eigen dak.

Gallery61 Den Haag

Gallery61 schildert met lokale smaken

Op het menu? Ondanks dat de entourage – wat wil je met een historische passage – je misschien laat denken dat er klassiekers op de kaart staan, is niets minder waar. De menukaart staat bomvol moderne, internationale lekkernijen. Bij Gallery61 doen ze hun naam eer aan. Zo zijn ze erop uit om van elk gerecht een waar kunstwerk te maken. Een kunstwerk met een knipoog. Die ferme knipoog zie je alleen al terug in de creatieve namen. Arty toast, swimming veggies, burger zone, sweet heaven hot dog, orange me. En ook van buiten de lijntjes kleuren, zijn deze culinaire kunstenaars niet vies. Ben jij d’r zo een die het liefst het diner aftrapt met een dessert? Die alle gangen voor zoet gaat? Of die zo idolaat is van het ontbijt, dat je er soms zelfs om 16:00 ’s middags nog zin in kan hebben? Dat snappen ze bij Gallery61 als geen ander! Hier ben jij degene die het smakenpalet samenstelt. Net waar jij zin in hebt. Vandaar ook dat elk gerecht hier op elk moment van de dag is te bestellen. You lucky basterd!

Gallery61 Den Haag    Gallery61 Den HaagHaagse liefde alom

Als je ‘Gallery61’ heet dan kan het haast niet anders dan dat je restaurant er van binnen ook kunstzinnig uitziet. Nou dat zien ze. Er hangen tig schilderijen aan de muur. Sommigen zouden zo van oma’s muur geplukt kunnen zijn, anderen zijn mega modern waarvan de verf haast nog moet drogen. En als je even zoekt kan je wel 5 à 6 keer het meisje met de parel spotten. Met een geinige twist wel te verstaan. Een orginele Vermeer werd net iets te kostbaar.

Eerlijk is eerlijk, bij Gallery61 wandel je niet het meest vernieuwende restaurant binnen. Maar moet dat per se? Moet het altijd zo Instagrammable mogelijk zijn? Als je het mij vraagt zeker niet. En al helemaal niet als je superleuk wordt geholpen, je er lekker kan eten en je in een knusse setting vertoeft. Vooral het personeel kan je etentje – voor velen één van de belangrijkste momenten van de dag – maken of breken. De super sympathieke Gallery61’ers willen je oprecht een appetijtelijke middag of avond uit bezorgen. Dat is goud waard! Dus Hagenees of niet, hier is iedereen van harte welkom en mag je zijn wie je bent.

Eet smakelijk!

Gallery61
Passage 61 Den Haag
Openingstijden: Maandag t/m zondag 9:00 – 22:00
Instagram | Facebook  | Website

Ook Gallery61 doet mee aan de Black Friday hysterie. Als je vrijdag 29 november een vorkje komt prikken met de lunch of het diner, dan betaal je slechts 61% van de rekening. Reserveer wel even van tevoren, want er zijn meer koopjesjagers die interesse hebben.