Hoe krijg je sexy beach hair in drie stappen

Dromen we niet allemaal van een volle bos haar, dat flatteus wappert in de wind. Een -ik kom net van het strand- look is super hot en makkelijker te creëren dan je denkt! Een beetje aanleg helpt, maar met deze drie tips heb jij in no time een sexy beach hair look!

Oké eerlijk is eerlijk. We hebben geen magische oplossing waar je haar binnen een week gigantisch van gaat groeien. Maar mocht je tevreden zijn met de wapper kwaliteit van je haar (wapper kwaliteit?!), dan wil je deze natuurlijk ook kunnen omtoveren tot een echte beach babe look. En dat binnen maar drie stappen!

Stap 1: Beschermen
Voordat je met je haar de zon in gaat, is het altijd belangrijk om je lokken eerst goed te beschermen. Je gaat natuurlijk ook niet zonder zonnebrand in de zon liggen (toch?). Zorg daarom voor een goede UV bescherming. Helemaal fijn is het als deze ook nog voor wat extra structuur zorgt. De spray Texturizing Salt Spray van Balmain is echt perfect!

Stap 2: Bind je haar in een losse chignon knot
Chignon komt van het Franse chignon du cou wat letterlijk; nek van de hals betekend. Een chignon is dus een chique woord voor een lage knot. Nadat je je haar hebt ingesprayed, knoop je je haar vast in de losse chignon en laat de zon verder haar werk doen. Deze droogt je haar en de hitte werkt als een soort natuurlijke föhn.

Stap 3: Verzorgen
Aan het einde van de dag, haal je je haren uit de knot. Kam er voorzichtig met je vingers doorheen, zodat je een lekkere volle bos krijgt. Wat altijd helpt, is om voorover te buigen en dan met je vingers door je haren heen te gaan. Volume gegarandeerd!

Maar dat is nog niet alles. De kans is groot dat je haar er nu uitziet als een grote pluizen bol. Om je haren weer een boost te geven en de pluis tegen te gaan, is een verzorgende haarolie wel zo belangrijk. Een aanrader is de Satin Oil for Body & Hair van Diptyque. Is niet persé de goedkoopste, maar wel een waar feestje voor je lokken!

Lees ook: De trend van deze zomer: nóóit meer scheren