Hoe kom je zo snel mogelijk van die puist af?

Het is nooit het juiste moment voor een pukkel. Helaas vinden pukkels altijd wel een moment om tevoorschijn te komen. Geheel onverwachts, net op de dagen dat je ze absoluut niet kunt gebruiken. Je kunt ze uitknijpen maar dan krijg je er een korst voor in de plaats. Deze zie je nog zeker een dag of drie. Dus wat moet je dan doen?

Raak hem vooral niet aan
Blijf met je vieze handen uit de buurt van je gezicht. Ga absoluut niet aan de puist pulken, tenzij je wilt dat deze nog een aantal dagen zichtbaar blijft.

Ga ook niet schrubben
Aanraken en pulken is verboden, schubben ook. Probeer de huid zo intact mogelijk te houden en geef deze zo tijd om te helen.

Dé key-ingredienten voor een perfecte hormoonbalans.

Gebruik appelciderazijn
Dit is het beste ingrediënt uit de natuur! Het zorgt voor een minder droge óf vette huid en een perfecte PH-waarde. Daarnaast stimuleert het de bloedcirculatie en dood het bacteriën en andere narigheden. Het is sterk spul dus je kunt het met water aanlengen. Doe het mengels op een watje en dep hiermee op je huid.

Zout
Zout heeft een reinigende werking. Het verwijdert dode huidcellen, zorgt voor een juiste vochtbalans, onttrekt afvalstoffen uit poriën en ontspant de spieren. Veel zoutsoorten zijn rijk aan magnesium, calcium en kalium. Meng wat zout met water en breng dit met een wattenstaafje op de huid aan. Laat het een paar minuten intrekken en haal het er zachtjes weer vanaf (niet schrubben)!

Ijsblokjes
Voel jij een puist opkomen? Dan doe je er verstandig aan om deze plek te koelen met een ijsblokje. Dit voorkomt verdere zwelling waardoor de pukkel minder groot wordt.

Moeten vrouwen hun gezicht scheren? Wat denk jij?

Aspirine
Plet een aspirine en doe hier een of twee druppels water bij. Breng dit mengsel aan op de pukkel en laat het een half uur intrekken. De roodheid en zwelling worden stukken minder waardoor de puist niet meer zo erg opvalt.