Hoe heilzaam is badderen in magnesium?

Last van spierpijn? Hoofdpijn? Vermoeidheid? Nervositeit? Onrust? Concentratieproblemen? Of een slechte huid? Overweeg dan eens een magnesiumbad. Zo’n mineraalbad is namelijk al eeuwen de meest effectieve manier waarop je je magnesiumspiegel aan kunt vullen. Daarom vond ik het hoog tijd om dit eens te proberen.

Magnesium is namelijk erg belangrijk en is moeilijk verkrijgbaar uit voeding. Het zit bijvoorbeeld in noten, zaden, volle granen, zeewier, cacaopoeder, pure chocolade en bananen. Een hele lijst. Toch is de aanwezigheid van magnesium nihil en doen veel mensen er verstandig aan om extra magnesium te slikken of er dus in te baden. Zeker als je niet gezond of gevarieerd eet. Magnesium heb je nodig want het speelt een belangrijke rol bij de prikkeloverdracht van de zenuwen en spieren en het heeft een ontspannende werking. Daarnaast helpt magnesium bij de aanmaak van hormonen. Een goed magnesiumgehalte in het lichaam is de basis voor een goede gezondheid.

Magnesium in bad
Wanneer je magnesiumvlokken in bad strooit, worden deze door de huid opgenomen. Dit gaat zelfs beter dan wanneer je supplementen slikt. Ik strooi de vlokken in een ligbad maar je kunt het natuurlijk ook in een voetenbad doen. De dosering hangt af van de verpakking en het soort bad. De opgeloste magnesium komt via de huid rechtstreeks in je cellen terecht en dat is gunstig. Je merkt eigenlijk na drie baden al verschil. Je voelt je minder onrustig, ontspannen en je huid wordt super glad! Doen dus!