Hoe ga je om met reacties op jouw cosmetische operatie?

Plastische chirurgie is iets waar je lang over nadenkt. Niet alleen omdat je aan jouw lichaam laat sleutelen, maar ook omdat je niet weet hoe anderen zullen reageren. Een ding weet je wel: jij bent ontevreden over een bepaald onderdeel van jouw lichaam en zou er liever vandaag dan morgen nog iets aan laten doen. Het punt is: je durft er niet over te beginnen. In jouw omgeving is iedereen fel tegen operaties die niet nodig zijn. No way dat jij in de groep gooit dat je een diep gekoesterde wens hebt om jouw neus te verbouwen. Je moet dit dus in je eentje doen maar je wil het zó graag met iemand bespreken.

De enige reden waarom je dat niet doet is omdat je bang bent wat anderen mensen wel niet van je denken. Dat je beste vriendin of moeder gaat kletsen als je ze in vertrouwen neemt. Ladies! Schaam je niet. Mensen zullen altijd een oordeel hebben. Vrienden zijn jaloers, collega’s willen weten hoeveel het heeft gekost en sommige mensen bewonderen je terwijl andere je benijden. Zo gaat dat in het leven. Denk maar niet dat je commentaar buiten de deur kan houden want mensen houden van roddelen. Je kunt zelf twee dingen doen: wegkwijnen en excuses maken – dan wordt je als een stuk vlees voor de rottweilers geworpen – of eerlijk zijn en lachend iets vertellen over wat je hebt gedaan. Sommige dingen zijn privé maar als het eenmaal bekend is mag je best een tipje van de sluier oplichten om zaken op te helderen.

1. Voordat je plastische chirurgie laat doen, zeker in je gezicht, kun je iedereen vertellen dat je iets aan jezelf laat doen. Er zullen mensen zijn die zeggen dat het absoluut niet nodig is en mensen die advies geven of zelf ook iets hebben laten doen. Laat je in ieder geval nooit uit het veld slaan door andermans reacties. Het is jouw leven, jouw lijf en jouw keuze.

2. Na de operatie weet je zeker dat mensen achter je rug om over je roddelen. Dit gevoel blijft je je hele leven achtervolgen als je er niks aan doet. Als je denkt dat iemand steeds naar je neus of borsten zit te staren, vraag dan wat er aan de hand is. Duik niet met je neus in je sjaal en maak het onderwerp bespreekbaar. Wie weet is er niks aan de hand, maak jezelf niet gek. Als je altijd denkt dat anderen iets over jouw denken wordt je een achterdochtig persoon. Mensen zullen je eerder raar vinden omdat je altijd een ietwat vreemde houding aanneemt uit onzekerheid, dan wanneer je zegt dat je iets aan jezelf hebt laten doen.

3. Het allerbelangrijkste is dat je je op jouw eigen reactie voorbereid. Wees niet te kritisch en blijf ‘normaal’ doen. Focus je niet teveel op je gezicht, borsten of buik na een operatie en raak niet verslaafd aan je eigen spiegelbeeld. Verwacht geen onrealistische dingen, een soort van goddelijke schoonheid, daar kan niemand je aan helpen. Wees reel om teleurstellingen te voorkomen. Als je zelf tevreden – en dus niet onzeker – bent, kunnen reacties van een ander je opeens stukken minder schelen.


Lees ook: deze vreemde beauty behandelingen zijn hot en happening.