Hier haal je het mooiste behang voor in je huis

Afgelopen jaar is er flink verbouwd in ons nieuwe huis. Tuurlijk, het was nodig en er is heel wat discussie geweest over het plan van aanpak. Want waar manlief van een strakke witte muur houdt, is een druk behang voor mij aanlokkelijker. Met een uniek behangetje creëer je meteen sfeer en warmte in huis. Je kunt een klein beetje een bohemian of klassiek gevoel in huis halen.

Nu moet ik toegeven: ik houd van drukke, unieke en bijzondere behangetjes. Rollen die ook nog eens vrij prijzig zijn en al helemaal ingewikkeld om op de muur te plakken door de repeterende motiefjes. Maar MOOI! Kijk zelf maar even.

COLE & SON
Het merk Cole & Son heeft mijn liefde voor behang opgewekt. Ik zag het bij een vriendin voorbijkomen en ik moest en zou het hebben: leopards op mijn muur. ‘No way’, dacht mijn man. “Je bent gek” zei mijn moeder. Totdat het op de muur zat… toen vonden ze het toch wel mooi. Cole & Son heeft naast leopards ook mooie apen en jungle motieven. De keuze is reuze en het merk bestaat al sinds 1875.

Cole & Son

Foto: Emma Peijenburg voor Interior Junkie

MORRIS & CO
Gek ben ik op het exclusieve en authentieke Engelse Behang van Morris & Co. Weelderige drukke of rustige bloemen prints sieren de muren en zorgen voor een klassieke twist in huis. Al het behang is mooi en van hoge kwaliteit. William Morris (1834–1896) was een van de meest invloedrijke ontwerpers van de negentiende eeuw en onder zijn creatieve leiding is Morris & Co uitgegroeid tot een uniek bedrijf voor modieus behang en textiel.

morris & co

Zoffany
Op de wishlist staat een beeldig behang van Zoffany. Zoffany is gespecialiseerd in meubels en behang en het grote archief van het merk dient altijd als inspiratiebron. Ontwerpen uit het verleden worden aangepast aan de trends van nu.