Hidden gem: Winehouse SOMM

In Amsterdam West hebben wij een hele leuke wijnbar ontdekt! Maar echt het beste van het beste… Een plek met lekkere wijnen én een gruwelijk lekker menu. Daar kunnen veel wijnbarren een puntje aan zuigen… of nippen. In ieder geval zijn de wijnen bij Winehouse SOMM heurlijk en je zit ook fijn.

Winehouse SOMM is gevestigd in de Baarsjes en iedere wijnfanaat moet deze onontdekte parel bezoeken. In de zomer zit je heerlijk op het terras en heb je geen last van hordes toeristen! Binnen is het zeker net zo gezellig door de knusse huiskamersfeer, dit is een liefdevolle plek! Dat voel je meteen… Settel je aan de bar of ga zitten bij een van de tafeltjes aan het raam. Wie wil kan zo de keuken in kijken want daar is eigenaar Sascha met collega’s aan het werk. Voorheen werkte Sascha als Maître sommelier bij het bekende Michelinsterrenrestaurant Beluga** in Maastricht, was hij restaurantmanager bij Gordon Ramsay en zette hij Bord’Eau** op met de chef als Maître sommelier. Geen schamel cv’tje vinden wij! Toch besloot hij om voor zichzelf te beginnen én om de keuken in te duiken. Hij heeft het koken perfect onder de knie, logisch want hij heeft jarenlang gespiekt in de beste keukens. Niet dat hij daar zijn inspiratie vandaan haalt, hij creëert gerechten vanuit gevoel en emotie.

winehouse somm
Bij binnenkomst werd ik op slag verliefd op de mooie vloer! Net zo groen als het voorgerecht met asperges en truffel.

coquilles
Coquilles op z’n best!

vis
Vis moet zwemmen en dat gebeurde in een lekkere Chardonnay…

wijnbar
We sloten de avond af met een kaasplank én chocolade soufflé! Die laatste was zo lekker dat het al op was voordat er foto’s gemaakt werden.

Winehouse SOMM
Baffinstraat 1