Hè gadver! Muggen in het najaar

We leven inmiddels in oktober en de herfst is aangebroken. De lange nazomerdagen zijn helaas voorbij en we krijgen regen en donkere avonden in de plaats. Één voordeel: nu ben je eindelijk van die verrekte muggen af, of wacht… toch niet? Ontdek jij nu een MUG!

In principe is het toch de regel dat muggen na de zomer verdwijnen? Waarom houd het irritante gezoem jou dan uit jouw slaap? De huissteekmug, die vooral in de zomer actief is, houd namelijk een winterslaap. Helaas heeft de ordinaire huismus nog een aantal soortgenoten die ook in de winter actief blijven. Deze wintermug komt in verhouding stukken minder voor dus heb je er minder last van. Zou je denken… want vannacht was het bij mij in ieder geval weer raak. Irritant gezoem en ja hoor: twee jeukende muggenbulten.

De zomermug blijft hangen en de wintermug is er al
Afgelopen september hebben we nog best wat warme zomeravonden gehad, deze aanhoudende warmte zorgt ervoor dat muggen rond blijven zoemen en er ook in het najaar nog op los steken. Ze blijven hangen bij aangename temperaturen en verdwijnen pas als het écht koud is. De wintermug blijft maar zoals we al zeiden, daar heb je minder last van. Het zijn vooral de zomermuggen die jou op dit moment lastig vallen. Dus laat dat muggennet nog maar even hangen… de muggen houden het voorlopig nog niet voor gezien.