Happy huid, happy you met de Esse Probiotic Ampoule gezichtsbehandeling

Vaak genoeg met onszelf afgesproken alleen komt het er verdomd weinig van: een uurtje op zen gaan tijdens een gezichtsbehandeling. Goed voornemen voor in het nieuwe levensjaar, want het verval mag nog even op zich laten wachten hoor. En daar, daar helpt Esse met haar probiotic skincare graag bij. Nieuw uit hun koker: de Probiotic gezichtsbehandeling. Omdat de bloemetjes voor de skin op z’n tijd buitengezet mogen worden.

Next level care voor je huid

Nog niet zo lang gelee heeft ondergetekende les gehad in de wondere wereld van het huidmicrobioom. Heel interessant om te weten dat onze skin als een totaalpakket van microben (de probiotica), schimmels en virussen kan worden gezien. Darmen hebben hun darmflora, onze huid een heuse huidflora. Werkt het niet naar behoren, dan is je immuunsysteem niet je-van-het en ontstaan er overreacties. Bij de huid moet je dan denken aan versnelde huidveroudering of huidproblemen, zoals eczeem, acne, rosacea of een gevoelige huid.

Net als in het leven, draait het in en om de huid ook om balans. Door o.a. het smeren met chemische cosmetica, agressief desinfecterend spul, weinig buiten zijn of een loeihete douchekraan op je toet, raakt het huidmicrobioom uit z’n doen. Voorkomen is beter dan genezen, die vlieger gaat hier zeker op. En dat voor zijn, zit ‘m al in het smeren met natuurlijke verzorgingsproducten. Liefst die aan probiotica (levende microben) en prebiotica (voedsel voor probiotica) doen. Esse is ons go to skincare merk. Pioniers zijn het. En zoals het een baanbreker betaamt, hebben ze nu ook met een facial voor salons ontwikkeld die draait om het back in balance’en van het huidmicrobioom.

Esse Probiotic Ampoule FacialEsse Probiotic Ampoule: 5 miljard levende ‘beestjes’

Esse Probiotic Ampoule heet het. Laatst deze we de test bij onze lievelings Red Carpet Queen in Amsterdam. Volledig blanco liet deze meid het over zich heen komen. Tijd voor uittunings! Bij de start van de behandeling kreeg ik tekst en uitleg. ‘Of ik claustrofobisch ben?’ Veel had ik verwacht, deze vraag stond er alleen niet tussen. Het is namelijk zo dat er na grondige dieptereiniging van het gezicht, het spectaculair-speciale serum met maar liefst 5 miljard probiotische microben (ha, levende beestjes) aangebracht. Alleen het idee al zorgt ervoor dat je huid als nieuw voelt.

Daaroverheen gaat het bio algenaat masker (is net zo fancy als het klinkt) in combinatie met een ampul die de ‘beestjes’ activeert. Dit masker brengen ze het liefst over je hele gezicht aan (mond uitgesloten, tenzij je het aankan), verhardt en zorgt dat de probiotica in een zuurstofvrije ambiance compleet haar ding kan doen.

Na zo’n 10 minuutjes is het masker verhard, ben je totaal zen na een decolleté- en halsmassage én heb je een velletje met een gezonde glow dat er better-balanced uitziet. Oooowh en of je dat de volgende ochtenden ook nog in de spiegel spot. De microben zorgen dat het huidmicrobioom bij disbalans herstelt en het immuunsysteem versterkt, waardoor je geleidelijk ziet dat huidproblemen verminderen. Heb je al een gezonde huid, dan werkt het als anti-ager. What’s not to like?

Esse Probiotic Ampoule Facial boek je bij Red Carpet Queen (€109,00) en andere salons die Esse in hun assortiment hebben.