Green Essentials: Groene huis-, tuin- en keukenspullen

Het C-woord was out in the open en opeens scheen de zon aan één stuk door. Opende je je weerapp dan waren het 8’en en 9’s die je scherm vulden. Alsof moeder natuur ons iets te zeggen had. Doordat we met z’n allen maanden vriendelijk doch dringend werden verzocht vooral rundum hause te blijven, was er minder luchtvervuiling, waren er daardoor minder wolken, en kon miss sunshine meer van zich laten zien. Moet je nagaan wat voor impact het heeft als je met je volledige lifestyle wat liever voor jezelf en onze prachtige planeet kan zijn. Start-up Green Essentials helpt je daar met haar duurzame huis-, tuin- en keukenspullen graag bij. Let’s go green!

Vergroenen wordt een eitje

Zeker in onrustige tijden als deze gaan we met z’n allen ons leven en bijbehorende levensstijl eens grondig onder de loep nemen. Een mooi moment van nieuwe inzichten. Je ziet dan ook een groeiende tendens in de richting van een duurzamer leven willen leiden. En nee, dat betekent niet dat je meteen de meest donkergroene persoon op deze aardbol hoeft te worden, dat je de rechterhand van Greta Thunberg wordt.

Het zit ‘m juist al in kleine veranderingen. Petieterige switches in je dagelijkse leven. Single-use, plastic wegwerpflesjes vervangen door een duurzame, herbruikbare waterfles. Geen schadelijke schoonmaakmiddelen vol chemische ongein, maar met de pure kracht van de natuur het huis weer spik en span krijgen. En het leuke is, waar het tot een paar jaar geleden een hele hustle was om een vergroeningsslag te maken simpelweg, omdat de buurtsupers er nog niet mee vol lagen, wordt het je anno 2020 steeds makkelijker gemaakt.

    Green Essentials tandpasta Green Essentials shampooGreen Essentials voor je green goodies

Green Essentials is één van die initiatieven die je helpt om te verduurzamen. Een supermooi initiatief van de duurzame do-gooders Cecile en Pier. Twee jonge ondernemers die als droom hebben om tout Nederland aan de duurzame huishoudartikelen te krijgen. Ondanks dat ze nog in de kinderschoenen staan, ziet de toekomst er roos…uhh groenkleurig uit. Nederland wil en masse vergroenen.

Sinds enkele maanden staat de webshop van Green Essentials live. Een eco shop met groene musthaves die stuk voor stuk 100% natuurlijk, diervriendelijk, maximaal recyclebaar, kwalitatief hoogwaardig en goed geprijsd zijn. Goed voor jezelf en onze prachtige planeet. De fabel dat alle duurzame huis-, tuin- en keukenspullen een aanslag voor je cententas zijn, wordt dankzij initiatieven als deze gelijk teniet gedaan. Natuurlijk zijn er her en der wel green goodies die net een wat hoger prijskaartje hebben, maar overall willen ook de duurzame ondernemers van deze wereld het niet te gortig hoeven te maken. Hoe meer we met z’n allen betaalbare, duurzame alternatieven voor producten die we dagelijks gebruiken kunnen aanschaffen, des te beter.

Green Essentials The Good Roll

Green Essentials kleurt donkergroen

Terug naar Green Essentials. Wat ze zoal in petto hebben? Poets er voortaan op los met de plasticvrije tandpasta van The Humble Company. Niets geen (micro)plastics die door het putje na een flinke reis in de zeeën belanden. Say cheeeese! Doe voortaan de vaat met biologisch afwasmiddel in recyclebare verpakking van Greenscents. Of maak met het 100% boomvriendelijke wc-papier van The Good Roll voortaan van elk toiletbezoek een eco party. Een feestje voor jezelf en in Afrika waar ze veilige, schone toiletgebouwen aanleggen van een deel van de winst. Goedzakken die je graag in je huis wil halen, wat jij?

Stel een duurzame (cadeau)box samen. Leuk voor jezelf of als origineel cadeau voor een geliefde die je een groen zetje in de rug gunt. Let’s go green met Green Essentials!