GIMBER: een drankje met gember to spice up your borrel

Gimber is een drankje uit Peru op basis van gember. Deze gemberdrank is verrijkt met citroen, kruiden en specerijen om jouw smaakzintuigen te prikkelen. Wij houden van gember, de glazen fles ziet er beeldig uit dus de verwachtingen zijn hooggespannen. Bovendien bevat dit drankje 0% alcohol en 100% good vibes. Perfect to spice up your borrel!

De gezondheidsvoordelen van gember

Gember geeft niet alleen je smaakpupillen een kick, het is ook een boost voor je gezondheid. Het is de wortel van de gember die talloze gezondheidsvoordelen met zich meebrengt. Benieuwd?

Gingerol: voorkomt misselijkheid, stimuleert de lever en geeft gember pit!
Shogoal: werkt ontstekingsremmend en pijnstillend.
Zingiberene: draagt bij aan gezonde spijsvertering.

Gember is goed voor de spijsvertering
Een gembertheetje doet wonderen voor je spijsvertering. Het zorgt ervoor dat de stoelgang op gang komt en het breekt ongewenste gassen af. Met name wanneer je gemberthee vóór het diner nuttigt, doe je er je voordeel mee. Maar een glas Gimber mag ook!

Gember helpt tegen misselijkheid en reisziekte
Wist je dat gember vroeger werd gebruikt om zeeziekte tegen te gaan? Puur op gevoel. Tegenwoordig hebben onderzoeken daadwerkelijk aangetoond dat gember helpt tegen misselijkheid.

Gember werkt ontstekingsremmend
Gember werkt tegen infecties en dat is precies wat we nodig hebben in deze tijd. Natuurlijk is gember niet de enige remedie om bacteriën en virussen te bestrijden maar het is wel een mooie aanvulling op een gezonde levensstijl.

Gember helpt tegen menstruatiepijn
De meeste vrouwen hebben er wel eens last van: menstruatiepijn. Een pijnstiller is dan zo gepakt maar op de natuurlijke manier kun je deze dagen ook iets comfortabeler doorkomen. Gember helpt tegen de spierkrampen die je ervaart gedurende je maandelijkse periode. Good to know!

Gember vermindert spier- en gewrichtspijn
Of je nu de hele dag in een oncomfortabele houding achter je laptop zit of een flinke work-out hebt gehad, gember vermindert klachten bij spier- en gewrichtspijn.

Gember houdt de bloedsuikerspiegel op pijl
Volgens wetenschappers helpt gember om je bloedsuikerspiegel op pijl te houden. Gember verbetert de werking van insuline en je insulinegevoeligheid. Het is in staat om de opname van glucose van je spier- en vetcellen te verhogen, waardoor zowel je bloedsuikerspiegel als ook het insulinegehalte in je bloed sneller zal dalen. En een stabiele bloedsuikerspiegel is weer enorm belangrijk in een afvalproces.

Onze favo mocktail met GIMBER

Mix GIMBER 1 op 7 met lekker bruiswater. Op koude dagen kan je GIMBER heerlijk mixen met heet water en een kruidenaccentje met bvb een takje tijm. Je kan GIMBER ook gebruiken als basis voor heerlijke mocktails of cocktails. Zoals een gimber tonic of een Green Tea Sour.

gimber

Ingrediënten
Saliesiroop
250 ml water
200 g suiker
10 salieblaadjes

Voor 1 mocktail

120 ml groene thee
20 ml vers limoensap
20 ml GIMBER
15 ml saliesiroop
1 eiwit
enkele ijsblokjes

Bereiding
Maak de saliesiroop. Verwarm al roerend het water met suiker en salieblaadjes op een laag vuur tot de suiker volledig is opgenomen. Laat de siroop tot kamertemperatuur afkoelen en zeef er vervolgens de salieblaadjes uit.

Meng alle ingrediënten in een sha- ker en schud 1 minuut krachtig. Doe de shaker open, voeg enkele ijsblokjes toe en shake nogmaals 1 minuut krachtig.

Strain de mocktail zonder het ijs in een gekoeld glas.
TIP: Bewaar de overige salie- siroop in een afgesloten flesje 1 à 2 maanden in de koelkast.

Meer recepten? Ga dan naar de website van GIMBER.