Dit gebeurt er met je lichaam als je de lakens niet wekelijks verschoont

Ondanks het feit dat je waarschijnlijk niet zoveel tijd in bed doorbrengt als je eigenlijk zou willen, zijn je lakens voorzien van heel wat bacteriën. Zelfs mensen die regelmatig het bed verschonen ontsnappen niet aan deze horror. Dit is zeker het geval als je bed regelmatig dienst doet als kantoor of als plek om te eten. Jouw matras vindt het wel gezellig dat jij er de hele dag spendeert en is daarnaast uiterst gastvrij voor bacteriën.

Dr Lisa Ackerey vertelt aan de Daily Mail de risico’s van een ongewassen bed.

“Afhankelijk van hoe regelmatig jij je bed gebruikt, hoe vaak je de lakens wast en of je gaat douchen voor het slapen gaan, worden de lakens smotsig. Dit veroorzaakt lichamelijke ongemakken. Denk maar aan alles wat je doet in bed… werken, films kijken, snacken en soms liggen er zelfs huisdieren tussen de lakens.”

Hierdoor heb je een grotere kans op schimmelinfecties, jeuk en virussen. Om deze kans te minimaliseren adviseert dr. Lisa Ackerey om je bed alleen als slaapplek te gebruiken. Zonder huisdieren… daarnaast is het verstandig om wekelijks te stofzuigen en de kamer stofvrij te houden en om de lakens een keer in de week te verschonen. Klinkt veel maar het is beter. We promise. En als je de lakens dan wast, draai dan een was op minimaal 60 graden of hoger. Minder dan een keer in de twee weken wassen is een absolute no go. Dan weet jij dat ook weer als je bij je scharrel slaapt die ongeveer een maand geleden de lakens heeft verschoont.