Fine dinging op z’n Grieks bij KAIA in Amsterdam

In Amsterdam-Zuid is onlangs een verfijnd Grieks restaurant neergestreken. Bij KAIA in Amsterdam worden traditionele Griekse gerechten op een moderne manier geserveerd. Verwacht geen grote bergen gyros, maar lokale gerechten op hoog niveau waarbij liefdevolle inzet en vakmanschap hoog in het vaandel staan.

De aanpak van de Griekse ondernemer Sotiris Evstratiades is bijzonder omdat de Griekse keuken in Nederland vrijwel altijd hetzelfde is. Een moderne twist zie je zelden en daar wil hij verandering in brengen. Het resultaat mag er wezen, menig foodie kent KAIA en iedereen is laaiend enthousiast. Dat kán ook bijna niet anders met de mooie gerechten op de kaart. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van Griekse, duurzame en biologische producten maar ook lokale producten vinden de weg naar de keuken. Denk aan oesters die met een bubbel een goed begin zijn voor de rest van de avond. En bestel vooral het zelfgebakken brood want dat is tongstrelend lekker.

kaia in amsterdam

Grieks gerecht

 

De Spanakotiropita (met spinazie en bladerdeeg) is een mooi voorbeeld van een traditioneel gerecht in een modern jasje. Net als de Giouvarlakia tartaar: wat een heerlijkheid. De smoked lam is echt lekker als je van vlees houdt en anders is de zeebaars een aanrader. Eindig je diner met een stijlvolle cocktail (mét of zonder ouzo) en een van de tongstrelende desserts.
kaia

Sfeer proeven doe je overigens niet alleen met je smaakpapillen, het oog wil ook wat. Het op Mykonos geïnspireerde interieur van KAIA is net als de gerechten modern. Het restaurant is licht en ruimtelijk maar voelt intiem aan. Terwijl je eet waan je je in een andere wereld door de combinatie van oriental deep house, gastvrije bediening, bijzondere gerechten en een knap interieur. Het is de perfecte plek voor een date maar ook voor een zakelijk diner. Wie je ook meeneemt: indruk maak je zeker.

KAIA Amsterdam