Aan de Fairphone 4 Life-lijn met fairfluencers

Apple mag dan wel met een rits nieuwe plaatjes van gadgets op de markt zijn gekomen, maar heb je de Fairphone 4 al gespot? Nee zeg je? Gaat er dan maar lekker voor zitten, want nothing beats deze duurzame telefoon. Ook leuk: aanstaande maandag 1 november kan je eindeloos met de Fairphone 4 Life-line bellen. Genoeg bij te beppen.

Fairphone 4: duurzaam, ethisch en knap

Hoe deed men dat toch in de tijd zonder smartphone? Wie weet krijg je bij de gedachte alleen al de kriebels. Alleen die mini-pc hè, das best een dingetje. Beter gezegd: vooral geen duurzaam ding. Na de plastic soep is e-waste afkomstig van afgedankte elektronica (want elke 2 jaar willen we het liefst een nieuwe hubby in de hand) namelijk de snelstgroeiende berg afval. En dan barst het maakproces van begin tot eind ook nog van de oneerlijke praktijken. Ugh.

duurzame telefoon Fairphone 4Fairphone vond het welletjes en is de fairere (tongbreker, maar u snapt) weg ingeslagen. Wat zij doen is verantwoorde manier materialen inkopen, het welzijn van de makers bevorderen en per verkochte telefoon recyclen ze een gelijke hoeveelheid elektronisch afval (e-waste neutraal noemt men dat). Onlangs hebben ze hun nieuwste exemplaar, de Fairphone 4, gelanceerd, maar naar ‘de meest duurzame telefoon van dit moment’ luistert hij ook. O ja, niets is vastgelijmd wat betekent dat iedereen zijn / haar telefoon kan repareren en er zo lang mogelijk plezier van heeft. Duurzaam dus.

duurzame telefoon Fairphone 4

‘Wie heb ik aan de lijn? Hallo? Hallo?

En dan nog dit. Aanstaande maandag 1 november van 10:00 tot 16:00 kan je eindeloos met de Fairphone 4 Life-line bellen. Wablief? Bel naar 085-5000-432 met elke onbeantwoorde vraag over duurzaamheid die je hebt. Denk aan vragen als: hoe je het jezelf makkelijker maakt om vaker vegetarisch of vegan te eten, hoe je je kledingkast kan verduurzamen en met welke tech gadgets je binnenshuis kan vergroenen. Wie je aan de lijn krijgt, is de vraag, maar dat het één van deze fairfluencers is, staat vast: When Sara SmilesHet Zero Waste Project en Lenna Omrani. Bellen met een andere smartphone dan de Fairphone 4 is toegestaan, just saying.

De Fairphone 4 is €579,- exclusief verzendkosten.