Advertorial

Witte tanden met Philips Zoom!

Tanden bleken, ik vind het nogal wat. Je gebit is zó belangrijk, je wilt niet onnodig schade aanbrengen in je mond. Vandaar dat ik nooit de stap heb genomen om mijn tanden te laten bleken, tot nu. Omdat ik ga trouwen, is een knap gebit een must. Witte tanden bij een witte jurk is hoe ik het voor me zie, vooral omdat er ook gefilmd wordt op the big day! Nu heeft Philips mij gevraagd om mijn tanden te bleken met Philips Zoom! en deze ervaring met jullie te delen. En dat is niet alles: jij krijgt ook de kans om jouw tanden gratis te laten bleken als je je hier aanmeld!

Veel vriendinnen hebben facings dus hen kan ik ook niet om advies vragen, dan maar zelf op onderzoek uit: nu schijnt het zo te zijn dat Philips Zoom! wereldwijd een van de meest verantwoorde bleekmethodes is die je tanden tot zes tinten lichter maakt. Hierdoor wordt het resultaat natuurlijk, krijg je geen last van gevoelige tanden en ben je binnen een uur klaar.

Daar gaan we dan!
Tijd om een afspraak te maken bij Marie-Anne van Keizers Mondzorg, een leuke, moderne praktijk in het hartje van Amsterdam. Deze praktijk komt op mij vertrouwd en veilig over en believe me, ik vind het eng dus dan zijn deze punten van groot belang. Er wordt eerst gekeken of mijn gebit geschikt is voor een behandeling met Philips Zoom! Ik geef aan dat ik gevoelige tanden heb en best nerveus ben voor eventuele pijnklachten. De deskundige die mij helpt, stelt mij gerust en vertelt dat ze nog nooit iemand met heftige klachten heeft gehad. Pfieww… dat helpt.

tanden bleken

Witter dan wit
Voordat de échte behandeling begint, moeten je tanden helemaal schoon zijn. Dit gebeurt op de gebruikelijke manier. Met enkele tools wordt mijn tandsteen verwijderd door de deskundige en daarna is het tijd voor de behandeling. Ik laat mijn tanden in de tandartspraktijk bleken omdat dit mijn eerste keer ever is en ik een bleekbehandeling door een professional fijner vind. De behandeling duurt ongeveer anderhalf uur inclusief de voorbereiding en vier bleeksessies van 15 minuten met de lamp. De deskundige stopt eerst een bitje in mijn kleine mond, daarna wordt er een laagje bescherming op het tandvlees aangebracht. Nu kan het echte werk beginnen: vier keer brengt de deskundige een laagje bleekgel op mijn tanden aan. Met behulp van het blauwe LED licht wordt het resultaat van deze gel versterkt en versneld. Één behandeling in de tandartspraktijk staat gelijk aan ongeveer vijf tot zeven sessies thuis bleken. Anderhalf uur in de stoel liggen is dus stukken comfortabeler dan urenlang thuis een bleekbitje dragen en het resultaat is beter omdat je tanden vooraf schoon worden gemaakt.

philips zoom

Na de behandeling
God oh god! Het zit erop en ik ben zo blij als een tiet dat er geen greintje pijn bij de behandeling kwam kijken. Ook na de behandeling zijn mijn tanden niet gevoeliger dan normaal het geval is. De komende drie dagen moet ik koffie, thee, rode wijn en sigaretten vermijden omdat de poriën van mijn tanden open staan en daardoor beter kleurstoffen absorberen. Logisch. Na de behandeling zie ik meteen verschil, al beloofd de deskundige dat het de komende dagen alleen nog maar beter wordt.

Big smile
En ja hoor. Na een paar dagen lach ik nog steeds. Het resultaat is natuurlijk en mijn tanden zijn nog steeds niet gevoeliger dan normaal. Dit komt omdat de bleekgels die bij de Philips Zoom! methode gebruikt worden, stofjes bevatten die dit voorkomen en zelf het tandglazuur verstevigen. Ik ben overtuigd én heb wittere tanden!
voor en na bleken
Merkt iedereen verschil?
Wees je ervan bewust dat geen enkele specialist jou een bepaalde tint kan garanderen. Ieder gebit is anders en je weet vooraf niet hoe de gel op jouw tanden uitpakt. Het resultaat is dus altijd een verrassing en mijn tanden zijn toch wel vier tinten lichter. Gelukkig is het verschil tussen mijn ‘dode’ tand en de rest niet groter geworden, dit had ik wel verwacht. Een tand die van binnenuit verkleurt is door bijvoorbeeld een val, kan door het bleken niet witter worden. De aanslag op die tand verdwijnt uiteraard wel maar van binnen blijft ‘ie hetzelfde. Omdat de buitenkant van de tand wel wordt aangepakt, is het verschil na de behandeling hetzelfde. Een dode tand blijft altijd iets geler dan de rest en een wortelkanaalbehandeling is de enige manier om dit probleem op te lossen. Indien ik hier voor kies is het altijd beter om dit na een bleeksessie te doen. Good to know. Na het bezoek aan Keizers Mondzorg, hartje Amsterdam, ben ik stukken wijzer en opgelucht. Het was echt pijnloos – oké, de wangspreider was een tikkelte onhandig maar thats it! Je begrijpt dat ik dit stuk aan het tikken ben met een enorme smile want ik ben gezegend met wittere tanden, een prachtjurk en het belangrijkste: de liefste verloofde van de hele wereld die mij met of zonder witte tanden mooi vindt.

Wil jij ook jouw tanden bleken met Philips Zoom! Wij mogen behandelingen weggeven
Zin in een big smile? Dan heb je de kans om dit net als ik gratis en voor niks te laten doen! Dus wil jij jouw tanden laten bleken? (het doet geen pijn beloofd!) Klik dan hier! Een goede mondhygiëne is belangrijk want dit heeft invloed op het eindresultaat.

Meer weten? Kijk dan op de website van Philips Zoom! voor alle in’s en out’s.