Advertorial

Recept: een goddelijke (vegan) tosti met Becel met walnootolie, chocoladepasta en banaanDit recept heb ik onthouden vanuit Bali, waar ik met vriendinnen iedere ochtend een tosti met chocoladepasta én vers fruit naar binnen werkte. Het voordeel van dit recept? Als vegan kun je dit eten en nog belangrijker: deze tosti smaakt goddelijk lekker!

Vooral de laatste reden is er een waarom ik dit recept graag met jullie deel want in het weekend maak ik meestal een ‘speciaal’ ontbijt. Deze tosti’s zijn snel klaar en je hebt er niet veel voor nodig.

Ingrediënten
(Vegan) sneetjes brood (check altijd of er melkpoeder, melk of boter in zit)
1 banaan
Chocoladepasta (ze hebben vegan varianten in de supermarkt of je kunt zelf vegan chocolade smelten)
Handje pistache noten
Handje walnoten
100% plantaardige Becel met walnootolie of Becel met kokos- en amandelolie

Zo maak je het:
Je hebt nog nooit zo makkelijk een culinaire variant van de tosti op tafel gezet. Voor dit recept besmeer je de sneetjes brood met chocoladepasta, je maalt de pistache en walnoten fijn met een vijzel en snijd de banaan in plakjes. Met deze plakjes banaan beleg je beide boterhammen en vervolgens klap je de tosti dicht. De bovenzijde van de tosti besmeer je met een beetje Becel 100% plantaardig walnootolie, daardoor wordt ‘ie extra knapperig en krijgt de tosti een goudbruine kleur.
becel bruin
Ik bak de tosti in een koekenpan maar hij kan ook onder een tosti-ijzer. Stop de twee sneetjes brood alleen nooit in het broodrooster, dan loopt de pasta eruit. Als de tosti klaar is besmeer je deze nogmaals met 100% plantaardige Becel met walnootolie, dit zorgt voor een nootachtige smaak en de pistache en walnoot crumble blijven goed zitten.

bananentosti

Besmeer het brood met chocoladepasta

plakjes banaan

Verdeel de plakjes banaan en vergeet het brood niet te besmeren met 100% plantaardige Becel met walnootolie

laatste stap tosti

Als de tosti’s uit de pan komen, maak je ze af met een beetje 100% plantaardige Becel met walnootolie en pistache of walnoot crumble, eet smakelijk!

Ook lekker:
Je zou ook een tosti met Becel met kokos- en amandelolie, aardbeien en chocolade kunnen maken. De Becel 100% plantaardig zorgt voor een extra knapperige tosti en verrijkt de smaakt, waarmee je deze ook belegd.