Advertorial

Minder maar mindfuller borrelen is dé trend


Veel alcohol drinken is uit. Sober zijn is in. Steeds meer mensen worden zich bewust van de negatieve gevolgen van alcohol. Niemand kan ontkennen dat regelmatig flink drinken slecht is voor je gezondheid. Maar borrelen is wél gezellig. Liever drink je minder vaak maar bewuster. Je hoeft niet meteen laveloos te worden of met een dubbele tong te praten als je ook kunt genieten van een drankje en diepere, meer betekenisvolle gesprekken kunt voeren.

Wij, de mens, we houden van gezelligheid. Bij het minste of geringste wordt er een fles wijn ontkurkt want dan pas kan het feest beginnen. In Frankrijk doen de dames dit nét even anders. Voordat daar een fles open gaat, wordt er moeite gedaan in de vorm van een apéro. Dit is een Franse traditie van een gathering waarbij je met vrienden borrelt in stijl. Voor een Franse apéro wordt dan ook tijd gemaakt. Het gaat niet om veel drinken in een korte tijd, maar het gaat om genieten met elkaar van hapjes en drankjes op een bewustere manier.

Zo organiseer je zelf een apéro
De apéro vindt meestal plaats aan het einde van de middag en vergt enige voorbereiding. Júíst die voorbereidingen vind ik leuk. Yours truly houdt van huiselijke knusheid en met vrienden borrelen in huis, bij de open haard, doe ik in de winter veel liever dan in een stampvolle kroeg. Als zo’n borrel op de planning staat, trek ik dan ook alles uit de kast! Ik snel naar de markt om Franse kaasjes in te slaan, schaf een stuk of wat goede flessen wijn aan en zorg ook voor een alcoholvrije versnapering. Verder zijn bloemen en planten onmisbaar! Zelfs nu bij ons de kerstboom staat – heul gezellig! – ben ik in voor nóg meer gezelligheid in de vorm van groen. Op Mooiwatbloemendoen.nl raakte ik geïnspireerd om een borrel nóg mooier aan te kleden. Zo kun je onderzetters maken met bloemen! Met jouw gedroogde lievelingsbloemen en vintage glazen onderzetters heb je ze in mum van tijd op tafel liggen!

Beeld: Mooiwatbloemendoen.nl

Beeld: Mooiwatbloemendoen.nl

Bovendien kun je beeldschone non-alcoholische bloemige drankjes maken door eetbare bloemen in ijsblokjes te doen. Ziet er meteen knap uit in jouw glas!

eetbare bloemen

Borrelen is voor ons lichaam niet al te gezond, maar voor onze geest is wel onmisbaar. We hebben sociale events nodig om te ontsnappen aan de sleur van het leven. Daar bloeit de mens van op! Ga dus snel naar www.mooiwatbloemendoen.nl of www.mooiwatplantendoen.nl voor inspiratie!