Advertorial

3x de lekkerste gerechten van Hollandsche bodem

Nadat ik net drie weken lekker naar Afrika ben geweest en daar heb mogen genieten van heerlijke Zuid Afrikaanse wijnen en Umphokoqo, Potjiekos en Melktert, ben ik nu wel weer toe aan échte winterse Hollandse gerechten. Dus ben ik dit weekend de keuken ingedoken om allerlei lekkers te bereiden. Ik tip jullie graag mijn favoriete Hollandsche recepten. 

Oranje boven stamppot met geitenkaas

Hollandsche gerechten

Dit heb je nodig: 
500 g zoete aardappel
150 g kikkererwten
100 g cherry tomaatjes
handjevol spinazie
1 rode ui
1 teentje knoflook
Becel Olie Blend Classic
geitenkaas

Zo maak je het: 

Schil de zoete aardappelen en snijd ze  in stukjes van 2 bij 2 cm. Kook de aardappelen in water in ongeveer 15 minuten gaar. Verhit ondertussen de Becel olie in een hapjespan slink hierin de spinazie. Bak vervolgens de cherrytomaatjes mee. Giet de aardappelen af. Let op: vang het kookvocht op. Stamp met een pureestamper de aardappelen tot een smeuïge stamppot. Wil je de Hollandsche stamppot wat smeuïger maken? Voeg dan wat kookvocht toe. Voeg ook de kikkererwten toe, spinazie en tomaatjes toe. Voilà, je zoete aardappelstamppot is klaar om opgemaakt te worden met een beetje geitenkaas.

Hollandsche

 

Bammetje met chocolade regen

 

Hollandsche gerechten

Dit heb je nodig: 
-Vers brood van de plaatselijke bakker
-1 flink lik smeersel Becel 100% plantaardig met kokosolie- en amandelolie
-Pak hagelslag

Zo maak je het:
Nederlandser kan haast niet. Een ontbijtje met een bammetje met hagelslag. Ook altijd lekker als tussendoortje. Smeer de verse boterhammen met Becel 100% plantaardig en strooi er de hagelslag op. Glas verse jus d’orange erbij en een bosje bloemen en je zondagse ontbijt is direct een feestje. Daarnaast zorgt de plantaardige margarine voor een vleugje kokos en dat brengt je met dit koude weer in tropische sferen.

Hollandsche gerechten

 

Speculaas cake met een Hollandsche aardbei

Hollandsche gerechten

Dit heb je nodig:

200g Becel met walnootolie 
-200 g lichtbruine basterdsuiker
-1 mespunt zout
-4 eieren
-200 g zelfrijzend bakmeel
-Een pak speculaaskoekjes
-Doosje aardbeien voor de finishing touch

Zo maak je het:

Allereerst zorg je ervoor dat de oven is voorverwarmd op 160 °C. Voeg de ingrediënten (behalve de aardbeien en speculaasjes) in een grote kom samen en mix het met een vork. Doordat de margarine al vloeibaar is, zul je zien dat je geen mixer nodig hebt om het tot een smeuïg geheel te krijgen. Verkruimel als allerlaatste de speculaasjes en voeg deze toe aan het beslag. Vet de cakevorm in met plantaardige margarine, giet het beslag er in en bak de cake in ongeveer 50 minuten klaar.

Haal de cake uit zijn vorm, laat ‘m daarna rusten en serveer met een paar Nederlandse aardbeien. Voor de liefhebber is een toef slagroom ook altijd een goed idee.

Hollandsche gerechten