Enfait tipt: zo wordt en blijft je kleding kreukvrij zonder te strijken

Strijken, niks leuks aan! Het kost tijd en zorgt voor enige vertraging in de ochtend. Maar het moet. Want in de kreukels voor de dag komen is ook zoiets. Gelukkig zijn er trucs waar geen strijkijzer aan te pas komt en waardoor je kleding snel kreukvrij is. Niet alleen handig thuis maar vooral voor gekreukte kleding uit je bomvolle reiskoffer. Benieuwd?

Fashion-hack: zó fiets je met een rok aan zonder gekke taferelen.

1.Stomen in de douche
Is het heus? Dat was mijn eerste reactie toen vriendin S. haar kleding in de douche ophing. We waren op vakantie en onze hele garderobe zat – zoals gewoonlijk – in een té kleine koffer. Het gevolg: een grote kreukelboel en in geen velden of wegen een strijkijzer te bekennen. Door de stoom van de hete douche had vriendin S. binnen 15 minuten alweer kreukvrije kleding! Vergeet niet de deuren en ramen dicht te doen.

2. Met de föhn
De meeste hotelkamers hebben geen strijkijzer maar wel een föhn. Hang je kleding op en blaas deze met de (hete) föhn kreukvrij. Hou daarbij ongeveer 1 tot 2 cm afstand.

3. Sprayen
Je hebt kreukvrije sprays! Dit wondermiddel werkt vooral bij katoenen kleding.

4. Azijn
Men neme één scheutje witte azijn en drie scheutjes water. Spray dit op je kleding en laat dit aan de lucht drogen. En wees niet bang voor schade, azijn is veilig.

Azijn does it all.

5. De natte handdoek
Pers een natte dampende handdoek (heet water) op de kreukels en druk dit stevig aan. Een paar keer wrijven en de kreukels zijn verdwenen.