Dit ene ingrediënt zorgt voor een betere huid

We zijn constant op zoek naar het magische middeltje waardoor we een prachtige huid krijgen. Of je het nu moet smeren, slikken of spuiten, dat maakt niet uit. Wat werkt dat werkt. Een gezond dieet en water drinken helpen je om een flawless skin te behouden. Maar de laatste jaren is er nog een wondermiddel waardoor de huid én je energie een extra oppepper krijgen: matcha! Deze substantie is eeuwenoud en stamt af van de Japanse cultuur. Daar drinken ze matcha green tea en wij kopiëren dit drink gedrag. We doen er zelfs een schepje bovenop en hebben niet alleen matcha thee maar ook matcha latte! Of matcha cake! En nu kun je het ook direct op je huid aanbrengen.

Matcha is Japanse groene thee vermalen tot poeder. Het wordt gemaakt van de blaadjes van de theeplant Camellia sinensis. Het is een bron van antioxidanten (polyphenolen) die jouw lichaam gezond houden. In Japan wordt het al eeuwen gebruikt als medicijn en levensverbeteraar. Tegenwoordig vinden we matcha overal in terug.

Wat is het verschil met groene thee?
Matcha thee bevat ongeveer tien keer zoveel antioxidanten dan groene thee en drie keer zoveel ECGC (epigallocatechin gallate), een super krachtige antioxidant. Hierdoor voel je je fitter en het stimuleert zelfs gewichtsverlies. Omdat matcha helemaal fijn verpulverd is tot een poeder neem je honderd procent uit het blaadje op. Hier met die stralende glow!

Voordelen voor je huid
Matcha bevat super hoge niveaus van anti-oxidanten, catechines en anti-inflammatoire. Deze combinatie werkt helend voor de huid. Het beschermt de huid tegen vrij radicalen en veroudering en het is een fijne hydratatie voor de vochtarme huid.

matcha
Matcha masker, €30 Simple as that via Moon yoga club
matcha masker
Matcha madness, €39,78 Origins via Douglas