Eindelijk: Escentric Molecule heeft twee nieuwe geuren

Vaak wordt een nieuwe geur na een paar maanden gepresenteerd. Parfumeur Geza Schoen pakte het heel anders aan. Net zoals hij alles eigenlijk anders aanpakt. Door zijn eerste geur ‘Molecule 01’ werd hij ook wel l’enfant terrible van de parfum wereld genoemd. Hij deed iets wat nog nóóit iemand anders had gedaan en op deze voet gaat hij verder al is het tien jaar na de lancering van zijn eerste geur.

Ja. De spraakmakende Escentric Molecule 01 bestaat alweer tien jaar en is nog steeds erg bekend. Vooral omdat het parfum maar één molecule bevat, een ingrediënt. Tien jaar geleden was dit ondenkbaar want een luxe geur bevat op z’n minst enkele ingrediënten zou je zeggen. Toch is het knap wat Geza Schoen heeft gecreëerd: een aantrekkelijke geur met slecht een ingrediënt op de markt brengen is net zoiets als een sterrenmaal met een ingrediënt koken. Lastig dus.

De futuristische frisheid van Javanol, een zuivere sandelhout-molecule, vormt de kern van het nieuwe geurenpaar van Escentric Molecules. Je zou de geur kunnen omschrijven als sandelhout zonder z’n zwaarte, zodat een zachte en zuivere houtgeur met een zilverachtige frisheid vrijkomt. Javanol dus.

“Wat ik zo heerlijk vind aan javanol is de bijna psychedelische frisheid ervan,” zegt parfumier Geza Schoen. “Het ruikt alsof de schil van grapefruit als vloeibaar metaal over een bed van fluweelzachte crèmekleurige rozen wordt gegoten.”

De nieuwste geuren zijn beide unisex en ruiken sexy, verleidelijk en zacht. De Molecule is subtieler en de Escentric uitdagender en als je ze combineert heb je het beste van beide werelden.

Escentric Molecule Molecule 04 & Escentric 04