Je eigen huis printen? Dat kan!

Stel je voor; je ontwerpt je droomhuis en print deze in 24 uur tot realiteit. Dat kan nu dus gewoon echt! En alsof je nog niet genoeg staat te klapperen met je oren, dan heb je het prijskaartje nog niet gehoord. Apis Cor, wist binnen 24 uur voor nog geen €10.000 dit huis te bouwen. We want it

Het Amerikaanse bedrijf Apis Cor is gespecialiseerd in 3D printen. Zij zijn de eerste ter wereld die een mobiele, bouwconstructie 3D printer hebben weten te realiseren. Dat op zich is natuurlijk al heel cool, maar de mission statement van het bedrijf is nog veel cooler. Apis Cor streeft er namelijk naar om de levens van miljoenen mensen te verbeteren door ze een veilige, snelle en goedkope onderdak voorziening te bieden. Met het oog op alle vluchtelingen, maar ook slachtoffers getroffen door milieurampen, moet je voorstellen dat we al die mensen binnen een dag aan een nieuw huis kunnen helpen. Dat klinkt als een droom. Maar deze droom is dus werkelijkheid!

3d-printed-house-apis-cor-russia-21

Het eerste huis is gebouwd in Rusland. Het project duurde 24 uur om het huis te printen. Met een oppervlakte van 37 m2 is het huis groter dan de gemiddelde woning in Amsterdam. En dat dus voor nog geen €10.000! Het huis is gemaakt van Eco vriendelijke materialen en kan voor wel 175 jaar mee.

3d-printed-house-apis-cor-russia-14

Het mooie aan deze techniek is dat het buiten kosten besparend en snel, ook nog eens veel beter is voor het milieu. De materialen die worden gebruikt zijn allen eco vriendelijk en er is nauwelijks afval. Doordat de machine alleen print wat er nodig is, hoef je dus niet een hoop weg te gooien. Ideaal!

3d-printed-house-apis-cor-russia-12

Voorlopig heeft het bedrijf nog maar 1 huis kunnen bouwen in Rusland. Maar het plan is om de hele wereld te voorzien van 3D geprinte huizen. Toevallig hebben wij nog een mooie stukje grond gezien in Portugal, dus mochten ze daar in de buurt zijn…

Lees ook: Vind jij dat je te weinig verdient? Dit is er aan de hand