De droom van elke keukenprinses: Dolce & Gabbana ft Smeg

Het is ook eigenlijk niet eerlijk hè. Iedere week brengen de modehuizen wel weer een nieuwe collectie uit, terwijl wij keukenprinsesjes vaak lang moeten wachten op een mooi printje. Gelukkig dachten onze vrienden Dolce & Gabbana dit ook en dus gingen zij wederom de samenwerking aan met Smeg. Resultaat? Prachtige hebben dingen voor in de keuken!

Vorig jaar kwamen Dolce & Gabanna in samenwerking met Smeg al met beeldige koelkasten. Tijdens het Salone Internazionale de Mobile in Milaan werden een aantal van de honderd limited editions tentoongesteld. Dit woonfestijn is een walhalla voor iedereen die houdt van interieur design en kunst. Het is namelijk de plek waar beide samenkomen en met elkaar mengen tot prachtige creaties. De Frigorifero d’Arte (of te wel; de koelkasten), zijn ieder handgeschilderd door Siciliaanse artiesten en in de traditionele Sicilian stijl.

dolce-and-gabbana-and-smeg-collaboration-for-carretto-siciliano-refrigerator-Landscape-01-1020x574

De Frigorifero d’Arte van vorig jaar

Terug naar dit jaar. De collectie van 2017 focust zich dit jaar op de wat kleine keukenapparaten, zoals: een toaster, citruspers, slow juicer, koffiemachine, ketels, blenders  en staafmixers. Allen uiteraard weer in traditioneel Siciliaans folklore stijl. Alles valt dit jaar onder de noemer, Sicily Is My Love en werd tentoongesteld tijdens de Design week in Milaan.

Eten brengt mensen samen. En zo dus ook de twee totaal verschillende merken, Dolce & Gabanna en Smeg. Toch hebben de twee wel degelijk dingen gemeen. De belangrijkste waarden die zij delen, is de trots voor hun eigen land. Beide hechten veel waarde aan het plaatje ‘Made in Italy’ en willen dit gevoel nog lang overdragen aan mensen over de hele wereld.

De collectie is vanaf Oktober te verkrijgen. Houd de website goed in de gaten hoe je de producten kunt bestellen, want ze vliegen de deur uit!

dolce-gabbana-smeg-kitchen-appliance-line-9-58f5c4e9dbff2__700 dolce-gabbana-smeg-kitchen-appliance-line-11-58f5c4ee24b43__700 dolce-gabbana-smeg-kitchen-appliance-line-15-58f5c4f822a60__700 dolce-gabbana-smeg-kitchen-appliance-line-17

Lees ook: Keukengeheimen van Dille&Kamille