Drie voorjaarsbloemen en hun symbolische betekenis

Bloemen, ik ben er verzot op en ik geef ze graag. Aan mezelf of aan een ander als teken van naastenliefde. De symbolische boodschap van bloemen vergeten we soms, terwijl deze vaak heel speciaal is. Eeuwig zunt! In de lente wordt dit stel bloemen volgens ‘Mooiwatbloemendoen’ populair en daarom delen wij de diepere betekenis van deze trending bloeiers:

De Ranonkel
De Ranonkel staat voor charme en met de bloem zeg je eigenlijk: “ik vind je aantrekkelijk.” Gooi deze bloem in de strijd als je iemand wilt versieren! Eigenlijk maakt het niet uit welke kleur je geeft, de knappe Ranonkel is er een meerdere kleuren. De blaadjes openen zich helemaal zodat het hart van de bloem naar voren komt. Net als het hart van jouw crush.

De Anemoon
Anemonen hebben een donker hart met lichte blaadjes, de bloem staat voor eerlijkheid, zorgzaamheid en graag bij iemand willen zijn. Een bloem vol liefde als we het zo omschrijven, al is er ook een mythe waarin Anemona een nimf zou zijn geweest aan het hof van de godin Flora. De god van de wind werd smoorverliefd op Anemona en om deze reden veranderde een jaloerse godin haar voor eeuwig in een bloem.

Leucospermum
Deze stekelige bloem is overgevlogen uit Zuid-Afrika. Al staat de bloem alles behalve symbool voor prikkelbaar. De leucospermum staat voor kracht en enthousiasme en is ideaal om aan iemand te geven die opgebeurd moet worden.

bloemen

Meer weten over bloemen? Kijk dan op ‘Mooiwatbloemendoen’