DIY: oliebollen met roze poedersuiker à la Enfait

Oud en nieuw is niet compleet zonder een stel lekkere oliebollen en champagne. Ondanks het feit een oliebol niet de meest verantwoorde party-bite is, maakt dat ‘m niet minder belangrijk. Oliebollen horen nou eenmaal bij oud en nieuw. Of je het nou leuk vindt of niet.

Lees ook: 3 x manieren om het gemoedelijk te houden aan de kersttafel

Oliebollen kun je kant-en-klaar kopen (lekker makkelijk en efficiënt) of zelf maken (wat minder makkelijk en efficiënt). Bij menig Nederlands gezin is het traditie om op Oudejaarsdag met familie en vrienden oliebollen te bakken. Misschien behoort jouw gezin inmiddels wel tot de groep traditiegetrouwe oliebollenbakkers, maar misschien ook niet. Voor die dames graag het vriendelijke verzoek om hier zo snel mogelijk verandering in te brengen.

Wat heb je nodig voor oliebollen a la Enfait?
1. 1 pak oliebollenmix (€2,60 via).
2. 1 bus poedersuiker (€0,80 via).
3. Roze flamingo’s (€3,00 via)
4. Eetbare roze (!) glitter (€4,00 via).
5. Kleine sterretjes (niet online te bestellen).

En dan?
Maak de oliebollen volgens het recept dat op de verpakking staat aangegeven. Het is natuurlijk nóg leuker om oliebollen, volgens eigen recept, écht zelf te maken. Maar goed, misschien is dat voor de beginners onder ons nog even een brug te ver. Anyway, zodra de oliebollen klaar zijn, kun je beginnen met de finishing Enfait touch (uiteraard het leukste deel). Maak van poedersuiker en water een papje (lijm). Als je dat gedaan hebt, mix je wat poedersuiker en glitter tot het een mooie felroze kleur heeft. Daarna doop je de oliebollen in de lijm en strooi je de poedersuiker en glitter mix over de oliebollen heen. Voor een écht glamour effect kun je nog wat extra glitter over de oliebollen heen strooien (optioneel). Steek, als laatste finishing touch, wat roze flamingo’s en sterretjes in de oliebollen en jij hebt nog nooit zulke mooie, maar vooral lekkere, oliebollen gegeten!

Lees ook: Dé cadeautip voor als je even niet weet wat je aan De Man moet geven