Dit kook je vanavond voor je (glutenvrije) vrienden: courgettelinguine

Deze week kook ik uit Rachel Khoo’s kookschrift. Rachel kookte ooit in het kleinste restaurant van Parijs en heeft haar eigen tv-programma Little Paris Kitchen. Haar passies zijn creativiteit, gezelligheid en lekker eten. Het schrijven van kookboeken voelt, omdat ze haar passies kan combineren, voor haar alsof ze de jackpot heeft gewonnen. Ik vind het vooral een boek met originele recepten en prachtige foto’s. Onderstaand gerecht kookte ik voor een zeer geslaagd vriendinnenetentje: courgettelinguine met geitenkaas en dille.

Nodig voor 4 personen
150 gr extra fijne diepvrieserwtjes
10 gr dille, blaadjes en takjes
Een mespunt suiker
Een mespunt zeezout
2 el water
50 gr geraspte harde geiten- of schapenkaas
2 el citroensap
Versgemalen peper
4 courgettes
1 el boter

Lees ook: Dit recept met beluga linzen van Kyra de Vreeze is heerlijk.

Zo ga je te werk:
Leg de erwtjes in een kleine steelpan met deksel. Trek de dilleblaadjes los van de steeltjes en voeg de steeltjes toe aan de erwten, samen met de suiker en het zout. Vul aan met water, leg het deksel op de pan, breng aan de kook en laat 2 minuten koken. Controleer of de erwten gaar zijn en giet de hele inhoud van de pan in een keukenmachine. Doe de dilleblaadjes, kaas, het citroensap en de peper erbij en pureer grof. Proef of er zout of peper bij moet.

Gebruik een spiraalsnijder ofwel spiralizer (ik heb er een op internet besteld) om slierten van de courgette te maken. De kern met zaden kun je weggooien. Doe de boter in een grote pan met deksel en zet die op middelhoog vuur. Voeg de courgettelinguine toe. Leg het deksel op de pan en laat de courgette 1 of 2 minuten ‘zweten’, tot de groentepasta gaar is. Giet het overtollige vocht af, doe de courgette weer in de pan en hussel de pesto van erwtjes en dille erdoor. Serveer met een grote groene salade.

Health Note: Courgette is op haar best in de zomer en bevat veel mineralen en vezels. Vanwege de hoge hoeveelheid aan vitamine B1 en B9 is het een ideale groente om te eten als je zwanger bent of wilt worden.

Lees ook: Hemsley & Hemsley – Pistache, vijgen en geitenkaas trifle.