Dikke lippen zonder fillers

Dikke, vollere lippen zijn hot. Op Instagram vliegen de dikke lippekes je om de oren en eerijk gezegd vind jij dat best ver gaan. Al zou je zelf ook best wat meer volume willen, je hebt er geen prik voor over. Stel je voor dat je lip na het opvullen slapper wordt? Dat kan. Of dat je onregelmatigheden krijgt. Moet je niet willen. Nee, sommige vrouwen zijn niet erfelijk bedeeld met volle lippen maar moeten op zoek naar andere manieren om volume te creëren.

Naast de populaire filler zijn er genoeg andere manier om je lippen voller te laten lijken. Natuurlijk is het effect minder groot dan bij een filler maar alle beetjes helpen. Bovendien ziet het er veel natuurlijker uit.

1. Tot in de puntjes
Heb jij er ooit aan gedacht om jouw lippen goed te verzorgen? Nee? Dat dachten wij al. Toch hebben lippen de neiging om een beetje te verschrompelen wanneer ze droog aanvoelen. Daardoor ogen ze al snel een stuk kleiner. Zorg daarom altijd voor een goede lippenbalsem op zak. Zelf gebruik ik momenteel deze drie producten. Eentje zit er altijd in m’n tas, de ander heb ik naast mijn bed en dan heb ik er nog eentje voor d’r bij. Altijd fijn: glanzende en zachte lippen.

lippenbalsem
1. Caudalíe lip balm, €13,- via Skins Cosmetics
2. La Mer The Lip balm, €55 via De Bijenkorf
3. EOS Sweet mint, €6,11 via Douglas

2. Scrub je lippen
Scrubben is een goede manier om de doorbloeding te stimuleren. Je kunt dit wekelijks doen met een zelfgemaakte scrub van suiker en olie of je koopt een scrub. Ook fijn: door het scrubben worden losse velletjes en schilfertjes weggehaald waardoor je lippen er verzorgder uitzien.

3. Wrijf je lippen
Dagelijks scrubben? Liever niet. Je lippen raken geïrriteerd en dat wil je juist voorkomen. Wat je wel kunt doen is de doorbloeding in je lippen stimuleren door met een vinger over je lippen te wrijven. Het resultaat zie je meteen maar je moet het wel regelmatig herhalen.

4. Gebruik een lip plumper
Tegenwoordig kun je overal een fijne lip plumper aanschaffen. Deze maakt je lippen wat voller door licht irriterende ingrediënten. Denk hierbij aan pepermunt van eucalyptus. Je merkt meteen dat het werkt door het tintelende gevoel. Sommige lip plumpers kunnen de lippen ook beschadigen, gebruik hem dus niet te vaak. Als je een lip plumper gebruikt, doe dit dan ik combinatie met een goede verzorging van de lippen. Dr. Brandt heeft bijvoorbeeld één product voor beide: overdag gebruik je de plumper en primer en ’s avonds het voedende en herstellende component. De hyaluron-vulsferen trekken vocht aan waardoor lipplooien worden opgevuld en dual-fat enhancer geeft de lippen zoveel mogelijk meer volume door de reeds aanwezige vetcellen te verbeteren en te behouden.
lipplumper
1. Dr. Brandt 3-D Lip Plump fix, €45 via Skins Cosmetics
2. GlamGlow Plumprageous glossy lip treatment, €25,45 via Douglas
3. Estée Lauder New Dimension Plump + Fill Expert Lip Treatment, €50 Estée Lauder

5. Stift je lippen
Geef je lippen kleur of op z’n minst een beetje glans. Lippenstift, lipgloss en lipliner zijn ideaal om net dat beetje extra volume te krijgen. Kies wel een kleur die bij je past. Donkere kleuren maken de lippen smaller en felle kleuren of kleuren die bij jouw lippen matchen, zorgen voor het beste resultaat. De lipliner is trouwen ook een ideaal hulpmiddel om net buiten de lijntjes van de lippen te kleuren. Als je dit onopvallend wilt doen, kleur je de lippen na het gebruik van de lipliner in met een lippenstift in dezelfde kleur. Ik kies graag voor een matte lipstick, bijvoorbeeld die van Max Factor.
max factor
De Max Factor Velvet Matte Lipstick Collectie, € 14,99