Deze tips redden je huid

Denk je dat je alles weet over zonnebrandcrème? Vast niet! Want er zijn veel dingen die van belang zijn om jouw gezicht te beschermen tegen de UV straling. Zo is jouw zonnebrandcrème van vorig jaar heus nog wel goed en heb je er meer van nodig dan je denkt!

Een toefje zonnebrandcrème is niet genoeg
Als je je gezicht insmeert heb je in plaatst van een toefje een volle theelepel nodig. Reken maar uit wat je voor de rest van je lichaam nodig hebt. In totaal 6 tot 8 theelepels volstaat.

UVA en UVB straling
Als je op zoek bent naar een nieuwe zonnebrandcrème, let dan op dat je kiest voor een product dat zowel tegen UVB als UVA beschermt. UVB straling is in de zomer aanwezig maar UVA straling is er het hele jaar door. Laat deze straling nou net voor huidveroudering zorgen en dat wil je niet.

Houdbaarheid
Je hebt vast wel eens gehoord dat zonnebrandcrème een houdbaarheidsdatum heeft. Klopt… je kunt niet eindeloos met dezelfde tube crème blijven smeren. Maar voor alsnog is het niet zo dat je alle producten van dit jaar in de vuilnisbak moet gooien. Alleen als de producten verkleuren of raar ruiken, is het tijd voor een nieuw exemplaar.

zonnebrand

Kies een goed product
[comfort zone] is van origine een Italiaans merk en exclusief bij salons te koop. De zonnebrandcrème is van hoge kwaliteit en wetenschappelijk samengesteld, maar wel op een duurzame en verantwoorde manier. De verpakkingen zijn met het oog op duurzaamheid gemaakt omdat er weinig grondstoffen en zoveel mogelijk gerecycled materiaal wordt gebruikt. De producten zijn dierproefvrij en de Sun Soul lijn bevat geen siliconen, parabenen of minerale oliën. Alle producten bestaan tot 90% uit natuurlijke ingrediënten. De zonnefilters in de crème zijn chemisch maar vrij van nano-technologie en octocryleen.

Kijk hier voor alle producten van Comfort Zone