Dankjewel zeggen, hoe heurt dat eigenlijk?

Ben jij aangenaam verrast door hulp uit een onverwachtse hoek? Is iemand is heel lief of behulpzaam voor jou geweest? Dan kun je dat niet vaak genoeg zeggen. Want hé, hoe normaal een helpende hand ook mag zijn, het is niet voor iedereen vanzelfsprekend.

Dankjewel zeggen kan over de telefoon of via de App. Prima. Maar het is natuurlijk nog leuker om met een onverwachts gebaar te komen. Op deze 10 manieren kun je iemand ook bedanken:

Stuur een kaart
Niet origineel maar wel zeldzaam. Sinds de opkomst van email en WhatsApp zijn we geneigd om alles via deze kanalen te communiceren. Zonde. Want het is af en toe erg fijn om ouderwets een kaart in de bus te krijgen.

Foto of videomateriaal
Mocht je toch liever een digitaal bericht sturen, doe er dan op z’n minst een foto of video bij. Zing een liedje, maak een dansje of zeg gewoon “dankjewel” op je allerbest!

Thanks a latte!
Samen een kop koffie drinken heeft ook wel wat. In ons drukke leven kunnen we nauwelijks tijd vrij maken voor een bakkie. Toch is het belangrijk om her en der een koffiedate te plannen. Gewoon, om te laten zien dat je heus wel in een ander wilt investeren.

Even over vrienden maken als je volwassen bent.

Bedankt iemand met lekkers
Eten is puur genot – zeggen wij -! Iedereen heeft zo z’n favorieten lekkernijen, maar als jij met de juiste snack aankomt, kun je iemand niet beter bedanken. Als iemand ons eten geeft worden wij namelijk altijd gelukkig! En al helemaal als het om zelfgemaakt eten gaat. Een taart, brood of hartige snacks: alles is welkom! P.s. stop er een briefje bij met daarop jouw boodschap.

En plein publiek
Wanneer je iemand in het openbaar bedankt is dit goed voor z’n ego. Andere mensen mogen best weten dat de persoon in kwestie een goede daad heeft verricht en dat je hem of haar daarvoor waardeert.

Zeg het met bloemen – of een plant –
Zorg dat iemand een flinke bos bloemen ontvangt. Er zijn verschillende bedrijven die bloemen aan huis bezorgen (denk: Bloomon) Een plant doet het ook goed, en heeft een langere houdbaarheidsdatum. Schrijf er een korte boodschap bij en klaar is kees.

Geef een abonnement cadeau
Geef een abonnement op een magazine cadeau. De ontvanger krijgt een maandelijkse reminder van jouw dankbaarheid.

Zeg het met een playlist
Het is zo eenvoudig om een customized playlist te maken. Dankzij Spotify kost het niks en deel jij je gevoelens met muziek. Pluspunt: je kunt de lijst keer op keer afspelen.

Tijd en aandacht
Yes. Deze twee kostbare zaken laten zien dat jij iemand echt heel erg dankbaar bent.

Aandacht maakt alles mooier: waarom dit belangrijk is.

Wees creatief
Tot slot, bedank de persoon in kwestie met iets waar jij zelf goed in bent. Hou jij van varen? Neem iemand dan eens mee voor een boottocht. Kruip jij liever in de pen? Schrijf dan een gedicht. En oké, een goed glas wijn op z’n tijd kan ook geen kwaad!