Comfortabel thuiswerken? Maak extra kantoorruimte in huis!

We werken allemaal meer en meer vanuit huis. Misschien dat je in het begin nog wel prima uit de voeten kon door met je laptop aan de eettafel plaats te nemen. Maar de kans is groot dat je inmiddels toe bent aan wat meer professionele kantoorruimte. Hoog tijd dus om te zorgen voor extra kantoorruimte in of bij je huis. Maar wat zijn de mogelijkheden?

Kamer opofferen of aanbouwen?

Denk allereerst goed na op welke manier je je kantoorruimte wilt gaan maken (of laten maken). Heb je meer dan voldoende kamers in huis of staat een groot deel van de garage leeg, dan is het misschien slimmer om een kamer of ruimte in huis op te offeren voor je nieuwe kantoor. Dat scheelt je aanzienlijk in kosten en in ingrijpende werkzaamheden aan je huis. Mocht dat niet zo zijn, dan kun je besluiten om een extra kamer te realiseren. Bijvoorbeeld door een aanbouw of opbouw te plaatsen. Misschien dat je je hypotheek kunt verhogen of een extra hypotheek kunt nemen om de kosten hiervan te betalen? Begin dan eerst met de hoogte van je hypotheek te berekenen zodat je weet wat de financiële mogelijkheden hierbij zijn.

Nieuwe meubels of bestaande?

Ook de inrichting van je nieuwe kantoor is iets om goed over na te denken. Je wilt misschien het liefste al het meubilair en de apparatuur nieuw aanschaffen. Maar daar zit natuurlijk wel een behoorlijk prijskaartje aan vast. Je kunt ook kiezen voor tweedehands kantoormeubilair via een online veiling of bestaande meubels in huis ombouwen tot comfortabele items. Misschien dat die oude eettafel die op zolder staat nog prima dienst kan doen als bureau?

Schakel professionals in

Als je een beetje handig bent, kun je heel veel zelf doen als je een eigen kantoorruimte thuis wilt gaan maken. Maar zeker als de klus wat groter is dan het verven van een muurtje en het plaatsen van wat meubels, doe je er verstandig aan om professionals de verbouwingsklus te laten klaren. Zo kun jij je bezighouden met je eigen werk en zorgen zij ervoor dat je kantoorruimte de plek wordt die jij op het oog had.

Vergeet je gezondheid niet

Je gezondheid is iets waar je in elk geval zeker aandacht aan moet besteden. Kies daarom voor ergonomische kantoormeubelen en maak gebruik van slimme oplossingen zodat je goed voor je lichaam zorgt. Een bureau waar je ook aan kunt staan, wordt tegenwoordig bijvoorbeeld door heel veel mensen gebruikt. Zo voorkom je dat je urenlang in dezelfde houding achter je computer zit. Neem tussentijds ook voldoende pauzes en probeer per dag ook even buiten een fijne wandeling te maken om zowel fit als gefocust te blijven.