‘Brieing’ is een manier waarop vrouwen ontspannen door drugs in kaas te stoppen

Je leest het goed: hoogopgeleide, slimme dames hebben ook wel eens behoefte aan een opstootje. Na een drukke werkweek wil je ontspannen zegt een 50-jarige zakenvrouw in de Metro. Ze geeft regelmatig dinner party’s bij haar thuis en als de kaasplank op tafel komt is het pas écht feest.

In de kaas stoppen ze namelijk zorgvuldig MDMA-drugs voor de lol. Om je weer even jong te voelen, om diepe gesprekken te voeren en om de avond wat minder degelijk te maken. Door het gebruik van deze drugs worden vriendschappen intenser zegt de kaas snoepende vriendinnen groep.

Overigens was het niet een, twee, drie geregeld want de meeste dames hadden nog nooit MDMA gebruikt. Een van de vrouwen telefoneerde met haar zoon en hij vertelde zijn moeder dat je MDMA op moest eten en niet snuiven. Vandaar dat het idee ontstond om de MDMA dan maar in de brie te proppen. Sindsdien zijn brieing feestjes een feit, het is dé chique manier om drugs te gebruiken. Als er al een chique manier bestaat… want drugs blijven drugs en het kan gevaarlijk zijn. Je moet het goed doseren voordat je ‘kaas’bekkend out gaat en de drugs heeft op iedereen een ander effect.