Boost je creativiteit met deze interieur tips

Heb jij behoefte aan een flinke portie creativiteit? Je huis kan daarbij helpen, als je het teminste creatief genoeg inricht. Wat moet je wel óf vooral niet doen als jij je creativiteit wil boosten.

Kies vooral geen kwetsbare meubels
Prachtig die stoel, maar ga er vooral niet té vaak op zitten. Die tere stof kan niet veel hebben. Aan tafel werken kan prima, zolang je je koffie maar aan het aanrecht drinkt – anders krijg je vlekken. En het tapijt? Daar lopen we met een grote boog omheen. Zo kan een creatief persoon dus niet leven. Je moet op tafel dansen, koffie kunnen morsen en uren piekerend in de stoel doorbrengen. Anders wordt het natuurlijk nooit wat.

Maak ruimte in je leven! Alleen zo kun je doen wat je écht wilt.

Gebruik kleur
We weten dat monochroom de toon voert maar toch heeft menig creatief interieur een sprankje kleur. Kies een kleur die jou inspireert en gebruik deze voor de muur, een meubel, kunst of accessoires.

kunst
Zet je creatieve tools binnen handbereik
Of het nu je camera of een stel kwasten is. Je creatief spul hoeft niet in kasten of laden. Toon je camera op het dressoir of de kwasten in een pot. De ezel met een onaf schilderij staat niet rommelig maar is juist heel inspirerend. Daarbij raak je bij iedere blik geïnspireerd om weer aan de slag te gaan.
kwasten
Creëer ruimte!
Niet iedereen woont in een gigantisch huis. Toch is het belangrijk – of je nu klein of groot woont – om niet iedere hoek vol te zetten. Laat ruimte over voor een yogamat of kettlebel. Als je even vast zit kun je na wat ontspanning of een flinke work-out weer vooruit.

Inspiratie voor een buitenkeuken!

Plakmuur
Oké, het hoeft niet per se een plakmuur te zijn. Wij zijn ook tevreden met een prikmuur, hangmuur of een bord aan de muur. Zolang jij hier al je ideeën kwijt kunt vinden wij het prima.
inspiratie muur
Kies – gekke – decoratie met een verhaal
Ben jij een verzamelaar? Stel die verzameling dan tentoon. Wees niet bang om een opgezet dier of een kunstgebit in de woonkamer te zetten. Als jij het maar mooi vind, want zolang jij je omringt met je favoriete spullen, raak je steeds opnieuw geïnspireerd.
spullen