Blond haar? Citroen mee naar het strand

Sorry, dit keer alleen voor mensen met blond of donkerblond haar: waarom je een citroen mee moet nemen naar het strand. Of je balkon, de tuin, of op de boot.

Cheap
Door citroensap over je haar te verdelen en vervolgens de UV stralen hun werk te laten doen, heb je de goedkoopste manier van het oplichten van je haar te pakken. Eén citroen en een aantal uur zon, et voilà!

Hoe dan
Citroensap bevat zo’n vijf procent citric acid, een heel lichte oxidant. Samen met de zonnestralen activeert en versnelt dit zuur het oplichten van je haardos. Om preciezer te zijn: het vermindert het pigment in je haren, waardoor het er lichter en helderder uit ziet.

Donker haar
Om die reden zal het bij donker haar niet wat lichter of blonder worden, maar eerder rood. Én werkt het niet helemaal lekker als je je haar hebt geverfd.

Nadelen
Klein puntje van kritiek: wanneer je dit vaker doet kan het je haar uitdrogen. Je kunt het citroensap zelf mixen met water of zelfs conditioner voordat je het op je hoofd smeert, of gebruik aan het einde van de dag een goede conditioner.