Bedzzzy, je duurzame bedpartner voor sweet dreams

Om de haverklap staan ze bij de vuilniscontainer: afgedankte matrassen. Best een triest gezicht zo’n matras dat zonder pardon bij het grofvuil wordt gezet. En dat, terwijl het o zo anders kan. Precies dat laat duurzaam matrassenmerk bedzzzy zien. Voor hen is het circulariteit dat de klok slaat. Ga voor een zzzalige nacht voor jou en de planeet. En dat door een duurzaam matras van Hollandse makelij te kopen of…huren. Wij zijn superfan van het eerste uur! 

Bedzzzy, ’s werelds eerste circulaire slaapabonnement

Elk jaar wordt er een stapel van 1.000 keer de Eiffeltoren (wake-upcall!) ongegeneerd weggegooid in Nederland. Een enorme berg à 30 miljoen kilo waar je juist nog alle kanten mee op kan. Na nachtenlang plafonddienst gehad te hebben, vonden de founders van bedzzzy het wel welletjes. Basta ermee. Tijd voor actie. En zo was daar in juli 2019 het eerste slaapabonnement op een circulair matras. Bedzzzy, nice to meet you. Wie beter dan zijzelf kunnen het alles behalve slaapverwekkende verhaal doen. Komt ‘ie:

Je bedpartner voor het leven

Bedzzzy is ontstaan uit moederbedrijf Auping. En zeg je Auping, dan weet je dat je kwaliteit kan verwachten. Topkwaliteit. Waar het gros van de matrassen uit aan elkaar gelijmde lagen schuim bestaat, en deze het lastig maakt voor de afvalverwerker om het te recyclen, kiest bedzzzy heel bewust niet voor schuim. Staal (veren) en polyester (garen en binnenlagen) it is. Grondstoffen die allebei een 100% recyclebaar – en ventilerend – karakter hebben. Niets geen verlies aan grondstoffen dus. Aangezien de duurzame matrassenboer net een jaar up and running is, kan je nu een matras uit de zogenoemde eerste lading van virgin materialen verwachten. Dat betekent nieuwe grondstoffen. Rond 2024 zal de eerste partij matrassen z’n rentree naar bedzzzy maken, waar het matras 100% gerecycled en van top tot teen tot een nieuw circulair matras wordt hergebruikt.

Duurzaam slapen met bedzzzy’s flexibele slaapabo

Bedzzzy vindt het maar wat belangrijk dat slapen op een duurzaam matras voor tout Nederland met een groen hart toegankelijk is. Vandaar dat ze voor een flexibel slaapabonnement hebben gekozen. Slim! Op die manier is het voor veel green-minded mensen financieel aantrekkelijk, en kan bedzzzy zorg blijven dragen over de kwaliteit en grondstoffen van het eco matras. Hoe ze dat doen? Na 5 jaar komen ze je matras ophalen, en kunnen ze in hun Auping-fabriek hun circulaire matrassentruc blijven uitvoeren. Dit doen ze na die periode, omdat een matras aardig wat te verduren heeft. Per jaar verlies je tijdens je zzz’s zo’n 108 liter vocht. Tel uit wat voor spetter, spatter, spater waterbad dat na 5 jaar is. Je snapt, dan is het tijd voor vervanging.

Bedzzzy circulair matras slaapabonnement

Bedzzzy’s circulaire slaapabonnement, de feiten

Zoals gezegd is het bedzzzy’s doel om een betaalbaar slaapabonnement voor elke portemonnee aan te bieden. Vandaar ook dat je al vanaf €12,50 per maand een circulair matras huurt. Nu snappen de slaapexperts van het duurzame matrassenmerk als geen ander dat een matras goed moet liggen. Daarom trap je af met een proeftermijn van 3 maanden (daarna jaarlijks opzegbaar). Ben je op een gegeven moment uitgeke…uuh uitgelegen? Dan wordt je matras thuis kosteloos opgehaald. Heb je het matras gekocht dan betaal je aan het begin van de contractperiode €50,- aan statiegeld, wat je terugkrijgt zodra ‘ie door bedzzzy is opgehaald.  Op die manier houden ze zowel bij de abonnementen als directe verkoop grip over het ophalen, recyclen en hergebruiken van de duurzame matrassen.

Kan je niet wachten om een diva van een duik op je duurzame matras te maken, en al slapend of snoozend je bijdrage aan een circulaire economie te leveren? Surf dan naar bedzzzy.com.

Nighty night!

Photo credits Luca Halma