Bad hair day? Deze dames hebben daar geen last van!

Deze dames zal je niet snel missen als je ze op straat tegenkomt. De tweeling Cipriana Quann en TK Wonder zorgen voor grote ogen met hun geweldig grote bos haar. Waar ze zich eerst nog schaamde voor hun lange manen, zijn ze nu berentrots! 

Het is niet altijd liefde geweest, wat ze voor hun haren hebben gevoeld. Toen de zusjes klein waren, zagen ze het meer als een obstakel. Ze probeerde het haar koste wat het kost een beetje in bedwang te houden, door het iedere dag te stijlen. Gelukkig kwamen de dames tot de conclusie dat hun krullen juist prachtig zijn. Zo kwamen ze ook op het idee om hun eigen blog te starten; Urban Bush Babes.

Urban Bush Babes

Shoot voor de Duitse Glamour door HERRING & HERRING

Samen met vriendin Nikisha Brunson kwamen ze het idee om hun blog te beginnen, om natuurlijk haar te promoten. De meiden vonden dat er zoveel oordelen vast zitten aan de manier waarop je je haar kunt dragen, met name Afrikaanse dames, dat het tijd werd voor een platform waar hier openlijk over gepraat kan worden. En om te laten zien dat je je niet hoeft te schamen voor je haar, hoe je het ook wil dragen. Dat er veel meiden zijn die hier oren naar hebben, blijkt wel aan het groot aantal volgers dat Urban Bush Babes heeft opgebouwd. Zo’n hebben ze inmiddels al meer dan 60.000 volgers op Facebook en 140.000 volgers via Instagram.

Ubran Bush Babes

Nu hebben we niet allemaal zo’n imposante bos haar, maar hun boodschap is luid en duidelijk. De kracht vinden in je eigen natuurlijke haar en je niet onzeker voelen bij stereotypes die door onze maatschappij worden opgelegd. Dat is een statement waar wij graag achter gaan staan. Buiten haar praten de meiden ook over politieke kwesties, hebben ze een eigen winkel en staan ze nog steeds model voor diverse bladen. Typisch gevalletje van #girlboses. We like!

BoredPanda | Urban Bush Babes

Lees ook: Vrouwen combineren steeds vaker twee banen